TOP 10 BEZ CRO COPA

Fedor i službeno najbolji gladijator svijeta

26.11.2009 u 19:55

Bionic
Reading

Objavljena je nova ljestvica najboljih gladijatora današnjice na kojoj prvo mjesto i dalje drži, sasvim očekivano i zasluženo, ruski borac Fedor Emelianenko

Portal MMAWeekly.com radi listu najjačih boraca u ultimate fightu u svim kategorijama, a u obzir su uzete najpoznatije borilačke organizacije. Novinari kod sastavljanja ljestvice uzimaju omjer pobjeda i poraza, snagu suparnika, međusobni skor boraca te još neke čimbenike, a na listu ne mogu doći oni koji su suspendirani zbog dopinga, kao ni oni koji se nisu borili u posljednjih godinu dana otkad lista izlazi.

U najjačoj kategoriji na prvom mjestu je ruski stroj Fedor Emelianenko koji je nedavno u sjajnoj borbi pobijedio nokautom u drugoj rundi Bretta Rogersa. Na drugom mjestu smjestio se Amerikanac Borck Lesnar čija je karijera upitna zbog teške bolesti probavnog sustava, a njegov meč koji se trebao dogoditi u siječnju protiv Shanea Carwina otkazan je. Treći na listi je američki borac Frank Mir kojeg 12. prosinca očekuje sudar u kavezu s Cheickom Kongom, kojeg ljubitelji 'slobodne borbe' pamte iz meča s Mirkom Filipovićem prije dvije godine kada je Cro Cop izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Najteža kategorija:

1. Fedor Emelianenko
2. Brock Lesnar
3. Frank Mir
4. Antonio Rodrigo Nogueira
5. Cain Velasquez
6. Junior Dos Santos
7. Brett Rogers
8. Shane Carwin
9. Fabricio Werdum
10. Alistair Overeem