legenda o legendi

Federera pitali na koga bi se kladio na US Openu; njegov odgovor je logičan, ali...

07.09.2023 u 08:54

Bionic
Reading

Roger Federer, jedan od najvećih tenisača svih vremena, bez pardona je rekao da je Novak Đoković njegov favorit za osvajanje US Opena

Svaka riječ Rogera Federera o Novaku Đokoviću ima posebnu – osvajača 20 Grand Slam naslova - težinu jer su u karijeri odigrali ukupno 50 mečeva (Đoković je bolji s 27-23).

Uostalom, Federer je osvojio pet US Opena i jako dobro zna što govori kad su ga pitali za prognozu tko će ove godine slaviti.

Naravno, i prije početka turnira bilo je jasno da su glavni favoriti Carlos Alcaraz - pobjednik Wimbledona - i naravno Novak Đoković.

'Kladio bih se na Novaka Đokovića. To je sigurna oklada', kazao je kratko Federer koji je osvojio pet uzastopnih naslova na US Openu, između 2004. i 2008. godine.

Ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako je u jednom od tih finala Federer pobijedio Novaka Đokovića, koji je igrao svoje prvo Grand Slam finale (2007.).

Đoković je pokazao sjajnu formu na US Openu i lovi svoj 24. Grand Slam naslov, ali prije još jednog finala sučelit će 20-godišnjim Amerikancem Benom Sheltonom. Federerov odgovor je logičan, ali svima je jasno da je Alcaraz u vrhunskoj formi i da zna kako se igra protiv Đokovića.