nervoza na us openu

Đoković iznenadio priznanjem o incidentu; evo zašto je istjerao navijača s meča

06.09.2023 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što je Novak Đoković bez većih problema pobijedio američkog tenisača Taylora Fritza 6:1, 6:4, 6:4 i po 13. – te je tako izborio polufinale US Opena – najviše se pričalo o incidentu

Situacija o kojoj se najviše pričalo dogodila se u trećem setu, kad je Fritz nakon breaka izjednačio na 4:4. A baš u tom gemu Đoković je potpuno izgubio živce zbog jednog gledatelja, točnije njegova navijača, koji je viknuo 'aut!' prilikom sporne jedne lopte.

Sve je kulminiralo tako što je Đoković tražio i gestikulirao da ga se odmah istjera s tribina, što je osiguranje i napravilo.

Nakon meča novinare je zanimalo što se točno dogodilo i zašto je tako reagirao, jer ipak je u pitanju njegov navijač:

'Bio je to vrlo napet trenutak u meču. Netko iz boksa u kojem su moji prijatelji se dere! Bio sam užasno iznerviran. Rekao sam prijateljima da popričaju s njim', kazao je Đoković nakon meča, dodavši:

'Znate, iznerviralo me kad je tako reagirao. Uglavnom mi to ne smeta, ali kad imaš veliki stres, sve ti smeta i reagiraš. Ali to se događa kad igrate na najvišoj razini i drago mi je kada se publika aktivira jer to znači da je meč dobar. Platili su kartu i želite im prirediti predstavu. Ponekad ima i negativne interakcije s navijačima, žao mi ga je, ali događa se', dodao je Đoković te je mnoge iznenadio priznanjem o incidentu.

A taj mali detalj dovoljno govori da je sve podredio osvajanju US Opena. Nervoza koju pokazuje nije baš uobičajena, no nije mu prvi put da je 'pukao' usred meča i na kraju se to pokazalo kao prekretnica.