izbačen s turnira

Federer izjavama o divljem Australacu Kyrgiosu nasmijao novinare, ali i poslao jasnu poruku čelnicima ATP-a

17.05.2019 u 08:55

Bionic
Reading

Nakon što je na snažnom turniru u Rimu legendarni švicarski tenisač Roger Federer u četvrtak upisao dvije pobjede (dobio je Joaoa Sousu te Bornu Ćorića) našao je vremena i za komentar incidenta koji je izazvao kontroverzni Australac Nick Kyrgios

Iako je u meču protiv Hrvata Borne Ćorića bio u velikim problemima nošen publikom spasio je dvije meč lopte te je na koncu slavio nakon prave drame.

Borna je jako fer igrač i bilo je lijepo igrati protiv njega. Strašno neizvjestan meč, imao sam sreće da prođem dalje. Lijepo je pobjeđivati u ovakvim mečevima. Izgubio sam dosta ovakvih napetih mečeva ove sezone pa je lijepo za promjenu pobijediti', kazao je između ostalog Federer.

>>> 'Ludi' Nick Kyrgios diskvalificiran nakon što je divljao, psovao suca i publiku, bacao stolac...

Na pitanje kako komentira diskvalifikaciju Nicka Kyrgiosa usred meča, koji je divljao po terenu bacajući reket i stolicu na teren, zbog koje će ostati bez bodova i novčane nagrade s turnira, a spominje se i duža suspenzija, Federer je rekao:

'Iskreno, mislim kako nije trebao biti diskvalificiran. Što je napravio, je li ozlijedio stolicu? Je li možda odšetao s terena? To što je napravio nije dovoljno po mom mišljenju za diskvalifikaciju. Ne znam je li možda i dalje na tzv. uvjetnoj kazni nakon onoga što se dogodilo u Šangaju. Ako je to tako onda bi se to možda moglo istražiti. Ako nije, ponavljam, nije ga trebalo suspendirati. Nula bodova i financijska kazna su po meni dovoljni jer on najbolje zna kako je pogriješio', kazao je iskusni Federer koji će u kolovozu proslaviti 38. rođendan. Svojom izjavom nasmijao je okupljene novinare, ali je ujedno i poslao jasnu poruku čelnicima ATP da malo razmisle kada kažnjavaju temperamente tenisače poput Kyrgiosa.

Kad osvajač 20 Grand Slam naslova, kojeg mnogi smatraju najvećim tenisačem svih vremena, kaže ovako nešto onda to svakako ima određenu težinu.

Nešto kasnije, kada se ohladio, Kyrgios je na svom Instagram profilu napisao ispriku:

'Jako sadržajan dan za mene, najblaže rečeno. Emocije su me savladale i samo bih htio reći da je atmosfera danas bila luda, vrlo sam nesretan što se završilo diskvalifikacijom. Rime, ispričavam se, vidimo se opet, možda.'

  • +2
Švicarski tenisač Roger Federer u Dubaiju 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.