SuperSport HNL

'Farmaceuti' na Poljudu nisu slavili šest godina, ali ne gube nadu: Favoriti ne pobjeđuju uvijek

10.02.2024 u 10:46

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa u 22. kolu SuperSport HNL-a gostuju na Poljudu kod Hajduka (nedjelja, 11. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv). Utakmicu je najavio trener 'farmaceuta' Roy Ferenčina

Slaven Belupo je u nastavak sezone krenuo s dvije pobjede (Varaždin i Rudeš) te s puno optimizma čeka nedjeljno gostovanje na Poljudu kod Hajduka (15 sati, MAXSport1, MAXtv).

'Imamo dvije pobjede u dvije utakmice, dobro smo krenuli, osobito u zadnjoj utakmici gdje smo pokazali dobru igru i to je rezultiralo s četiri gola. Što se tiče utakmice u Splitu, svi znamo da se Hajduk bori za prvo mjesto i oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mi se nadamo da možemo nešto uhvatiti u Splitu, nadam se da ćemo biti na stopostotnom angažmanu, da ćemo biti maksimalno unutra. Želimo pun stadion, želimo uživati u nogometu i nadam se da ćemo biti hrabri i da će nas sreća poslužiti', kaže trener Slaven Belupa Roy Ferenčina koji je smatra da je došlo vrijeme za rušenje negativnih rekorda protiv Hajduka. Naime, Slaven Belupo na Poljudu nije slavio punih šest godina, od veljače 2018. godine:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'S Hajdukom je uvijek bilo teško igrati u Splitu. Oni su u povijesti uvijek bili veliki favoriti protiv Slavena i tu su dosta dobro prolazili, ali te neke tradicije se moraju rušiti. Nadam se da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo biti ozbiljan protivnik Hajduku i idemo otvoreno u utakmicu. Neću reći da nemamo što izgubiti, ali igra se za bodove, normalno da ćemo pokušati nešto napraviti i postići pozitivan rezultat. Za moju ekipu, bez obzira igramo li pred 200 ili 35 tisuća ljudi, mislim da nema razlike. Ja na svakom treningu zahtijevam da smo 100 posto unutra te da igrači uvijek imaju motiv za igru jer se bavimo najljepšim poslom na svijetu. Dragi Bog dao nam je da se bavimo nogometom i zato ja uvijek govorim igračima da uživaju u svakoj utakmici i da daju najbolje od sebe.'

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +12
Slaven Belupo - Rudeš (21. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Marko Livaja zbog ozljede propušta nedjeljnu utakmicu s 'farmaceutima' koji također neće biti kompletni...

'Duže su već ozlijeđeni kapetan Božić, Jesenović i Ćurković. Uz njih, Šakota nije trenirao zadnjih dva dana, a hoće li igrati, odlučit ćemo nakon današnjeg i sutrašnjeg treninga. Livaja je najbolji igrač Hajduka, normalno da je bolje za nas da ne igra. S druge strane, zamjena mu je Kalinić koji je igrač koji je imao vrhunsku karijeru, ali mislim da dosta ovise o Livaji tako da je za nas bolje da ne igra. Hajduk je napravio dobru selekciju, ima odlične igrače, i sadašnje i bivše reprezentativce. Zašto su oni u lošoj formi, to je pitanje za njih, ali radi se o ozbiljnoj ekipi koja ravnopravno konkurira za prvo mjesto i s Dinamom i s Rijekom, kaže Ferenčina.