SuperSport HNL

Dinamo po osvetu protiv 'lokosa', Osijek stiže u Pulu; evo gdje gledati današnje utakmice

10.02.2024 u 09:16

Bionic
Reading

Subota nam donosi dva iznimno zanimljiva susreta 22. kola SuperSport HNL-a. Na teren će prvo Istra 1961 i Osijek (15 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom u Kranjčevićevoj Lokomotiva dočekuje Dinamo (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Ovo će biti nogometno zanimljiva subota u SuperSport HNL-u. U 22. kolu će danas prvo u Puli snage odmjeriti Istra 1961 s novim trenerom i Osijek (15 sati, MAXSport1, MAXtv), a onda će Dinamo u 'gostima' kod Lokomotive u Kranjčevićevoj (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv) tražiti osvetu za poraz 3:0 od prije tri tjedna.

ISTRA 1961 - OSIJEK (15 sati, MAXSport1, MAXtv)

Istra 1961 je tijekom tjedna promijenila trenera. David Catala je nakon niza loših rezultata bivši, a na klupu je sjeo bivši trener Hajduka Paolo Tramezzani. Sigurno da Tramezzani nije imao dovoljno vremena za neko detaljnije uigravanje uoči današnjeg sraza s Osijekom, ali šok-terapija često u prvim danima daje rezultat.

'Sretan sam što sam ovdje u Istri, vraćam se u zemlju u kojoj smo se moja obitelj i ja lijepo snašli. Sretan sam što sam dobio priliku raditi u klubu u kojem se vjeruje u rad i gdje mogu raditi s mladim igračima. Moj zadatak je ovdje prenijeti svoje znanje i iskustvo s velikim entuzijazmom, energijom i strasti. Stigao sam prije tri dana, ali prvi dojam je jako dobar, osjećam se kao kod kuće. Najbitnije mi je da zajedno vjerujemo u sebe, rastemo kao ekipa, uvjeren sam kako zajedno možemo napraviti jako dobar posao do kraja ove sezone', kazao je Tramezzani i napomenuo:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Momčad koju sam zatekao je jako kvalitetna ekipa, kompetitivna, imaju dobar duh i imaju želju. Pred nama je 15 utakmica, a to nije malo. Cilj nam je uzeti što je više moguće bodova, jer vjerujem da ova momčad zaslužuje višu poziciju i da može bolje. Sutra želim da pokažemo hrabrost na terenu.'

Istra 1961 je u nizu od tri poraza uz napomenu da momčad na posljednje četiri utakmice nije uspjela zabiti niti jedan gol...

Osijek je u nizu od pet utakmica bez poraza (tri remija, dvije pobjede), a trener Zoran Zekić uoči današnje utakmice strahuje od lošeg terena u Puli.

'Je, težak je teren, ali ovdje je u subotu bio odličan pa smo opet radili previše tehničkih pogrešaka. No, pričao sam i s trenerom Dinama Jakirovićem nakon njihove utakmice s Istrom, rekao mi je da je iznimno težak teren, ali ako odmah sada krenemo pričati o njemu, onda što imamo raditi, onda smo odmah gotovi,' započeo je Zoran Zekić te se osvrnuo i na promjenu trenera u Istri 1961:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nisam bio u Hrvatskoj kada je Tramezzani bio u Hajduku, ali mislim da Istra nije pretjerano kroz godine mijenjala svoju filozofiju i teško da će ju sada puno mijenjati u ovoj utakmici. Možda kasnije... Mi se moramo prilagoditi prema onome što do sada znamo o Istri. Moramo misliti o sebi, moramo se usuditi riješiti situaciju kada dođemo pred gol. Današnji nogomet bez igre jedan na jedan nije ništa.'

Treba istaknuti kako Osijek u Puli nije slavio pune dvije godine, od veljače 2022. godine. U posljednja tri međusobna ogleda s Istrom 1961 u Puli Osijek je dva puta izgubio (oba po 1:0), a okršaj u kolovozu prošle godine završio je 4:4.

>> više statistike pronađite OVDJE.

LOKOMOTIVA - DINAMO (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Prije manje od tri tjedna Dinamo je na Maksimiru doživio jedan od najvećih šokova u posljednjih nekoliko godina. U zaostaloj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je 'razmontirala' momčad Sergeja Jakirovića čak 3:0.

'Svaka utakmica je priča za sebe, loše smo otvorili proljetni dio. Nitko nije mogao ni sanjati da će biti tako grozno, ali to je nogomet. U subotu imamo važnu utakmicu pred rasprodanom Kranjčevićevom. Prošla je utakmica za nas otišla u krivom smjeru zbog dva vrlo brzo primljena gola, to smo definitivno zaključili. Kasnije smo imali prilike koje nismo iskoristili. Lokomotiva je opasna iz kontre i tranzicije, o tome moramo voditi računa i vjerujem da ćemo na to dobro odgovoriti. Očekujem istu Lokomotivu, isti stil igre, ali vjerujem da ćemo mi ovaj put igrati puno odgovornije i pametnije. Želimo odigrati puno bolje, odgovornije, ozbiljnije i efikasnije i da uz pomoć naših navijača napravimo sve da uzmemo tri boda', kaže Jakirović uoči današnjeg susreta na kojem će imati veliku podršku Bad Blue Boysa:

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'U zraku se osjeća neka groznica i da nas navijači žele što glasnije podržati. Hvala im nam tome jer nam to zaista puno znači. Sezona je teška, osciliramo, ali uz njihovu podršku vjerujem da ćemo biti još bolji i da će sve biti lakše za nas.'

No, nešto će se pitati i Lokomotivu. Na Maksimiru je 'modre' dotukao njihov bivši napadač Duje Čop koji je utrpao hat-trick.

'Duje Čop je u tri utakmice zabio četiri gola. Nadam se da će biti na istom nivou kao i do sada', kaže trener Lokomotive Silvijo Čabraja u najavi utakmice.

  • +50
Dinamo - Lokomotiva, SuperSport HNL, 23.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Ja se nadam da ćemo biti dobri, ali pita se nešto i protivnika', razmišlja Čabraja uoči sraza s Dinamom te nastavlja:

'Dinamo je odigrao izvrsno protiv Gorice, podigli su nivo forme...'

Ali i Lokomotiva je spremna, imaju Čabraja i njegovi igrači dodatan motiv...

'Europa nam nije daleko, naravno da ćemo utakmicu protiv Dinama probati završiti pobjedom...', zaključio je Silvijo Čabraja.

>> više statistike pronađite OVDJE.