serie a

Fantastična utakmica u Bergamu; Lazio je imao dva gola prednosti i izgubio, naslov prvaka sad je samo teorija...

25.06.2020 u 00:12

Bionic
Reading

Derbi 27. kola Serie A u Bergamu su igrali Atalanta i Lazio. Sjajna utakmica na kraju je završena pobjedom domaćina 3:2 iako je Lazio od 11. minute vodio 2:0

Lazio je u utakmicu ušao furiozno, bolji početak gosti iz Rima nisu ni mogli zamisliti. Već su u 5. minuti poveli 1:0 nakon što je autogol zabio nes(p)retni De Roon.

Samo šest minuta kasnije Lazio je vodio 2:0. Spektakularan gol u 11. minuti s nekih 20 metara zabio je Milinković-Savić i u tom se trenutku činilo da će Lazio sigurno proći jedno od najtežih gostovanja u Serie A. Važnija od toga je i činjenica da bi s tri nova boda Lazio ostao u utrci s Juventusom za naslov prvaka.

No, sjajna Atalanta imala je druge planove. Istina, u ovom derbiju bez pomoći hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića koji je odrađivao žute kartone.

Nakon primljenog drugog gola Atalanta je zaigrala mnogo bolje. Početni je šok splasnuo i domaći su preuzeli inicijativu na terenu. To im se isplatilo u 38. minuti kada je Gosens pogodio za 2:1.

U nastavak utakmice Atalanta je krenula nevjerojatnim pritiskom, stjerali su Lazio u njihov šesnaesterac i redali prilike.

No, Atalanta je u tek 66. minuti uspjela izjednačiti na 2:2 fantastičnim golom Malinovskog. I nakon toga domaći su nogometaši nastavili igrati istim ritmom i to im se itekako isplatilo. U 80. minuti stigli su do potpunog preokreta golom Palomina za 3:2 i tako praktički izbacili Lazio iz utrke za naslov prvaka.

  • +5
Atalanta Bergamo - SS Lazio, nogomet, 24.06.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

U drugoj večerašnjoj utakmici igrali su Roma i Sampdorija. I na Olimpicu je bilo napeto, a Roma je do pobjede stigla preokretom.

Sampdoria je povela već u 11. minuti golom Gabbiadinija. A onda se kao Romin spasitelj ukazao nitko drugi do Edin Džeko.

'Dijamant' je prvo u 64. minuti zabio za 1:1, a onda i u 85. za pobjedu i konačnih 2:1.

Nikola Kalinić? Eh, da. I on je dalje u Romi, sjetio ga se i trener 'vučice' Paulo Fonseca te je bivšeg napadača hrvatske reprezentacije u igru ubacio u 85. minuti utakmice.