engleska liga

U Manchester Unitedu su na ovaj 'hat-trick' čekali punih sedam godina, još od vremena kad je 'vladao' sir Alex Ferguson

24.06.2020 u 21:26

Bionic
Reading

Manchester United je pred praznim tribinama Old Trafforda s uvjerljivih 3:0 svladao Sheffield United, a sva tri gola za 'crvene vragove' zabio je francuski napadač Anthony Martial

Francuz je prvi put zatresao mrežu u 7. minuti, na oštro ubacivanje Marcusa Rashforda. U 44. minuti Martial je loptu u mrežu poslao na gotovo identičan način, samo se u ulozi asistenta našao Aaron Wan-Bissaka. Za Martialov 'hat-trick' u 74. minuti asistent je bio opet Rashford, a francuski napadač je prebacio istrčalog gostujućeg vratara.

Napomenimo kako je ovo bio prvi hat-trick nekog igrača Manchester Uniteda u Premiershipu od odlaska sir Alexa Fergusona s klupe 'crvenih vragova'. A on se povukao još u lipnju 2013. godine...

Wolverhampton je zadržao bodovni priključak s Manchester Unitedom zahvaljujući minimalnoj pobjedi nad Bournemouthom. Gol vrijedan tri boda postigao je Jimenez u 60. minuti.

Petoplasirani Manchester United i šestoplasirani Wolverhampton imaju po 49 bodova, samo dva manje od Chelseaja koji drži posljednje mjesto za plasman u Ligu prvaka, ali 'plavi' iz Londona imaju utakmicu manje.

  • +7
Manchester United - Sheffield United, nogomet, engleska liga, 24.6.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / AFP / Profimedia

Za 20. poraz Norwicha i 11. pobjedu Evertona zasluge idu Michaelu Keaneu koji je u 55. minuti postigao jedini gol na utakmici. Tako je Norwich ostao prikovan za dno ljestvice sa 21 bodom, a Everton je došao na 10. poziciju sa 41 bodom.

Newcastle je do 83. minute imao pobjedu u rukama, zahvaljujući golu kojeg su u 68. minuti kreirala dvojica rezervista. Andy Carroll je podvalio loptu Dwightu Gayleu, koji je ušao u kazneni prostor i mirno pogodio suprotni kut. No, važan bod Aston Villi donio je Elmohamady golom u 83. minuti, u kojem je lošom reakcijom svog udjela imao i domaći golman Dubravka.

Newcastle je ostao na 13. mjestu, a Aston Villa je i dalje predzadnja, ali je bodovno izjednačena s Bournemouthom i West Hamom koji su na 17. i 18. poziciji.