MOGUĆI SUPARNICI U PLAY-OFFU

Fantastičan rasplet za Dinamo; hrvatskom prvaku smiješi se lakši put do Lige prvaka

02.08.2018 u 08:25

Bionic
Reading

Ukoliko u trećem pretkolu prođe kazahstansku Astanu Dinamo bi u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi za Ligu prvaka (play-off) bio nositelj

'Modrima' se polako otvara ždijeb za skupine Lige prvaka. Hrvatski prvak je u drugom pretkolu izbacio izraelski Hapoel Beer Shevu i sada ga očekuju susreti s Astanom (izbacila Midtjyilland).

Kazahstanci u dvoboj ulaze kao nositelji, a taj status su dobili zahvaljujući mađarskom predstavniku Vidi MOL koji je bio bolji od bugarskog Ludogoreca.

Znači, u ždrijebu play-offa, koji je u ponedjeljak, prije utakmica trećeg pretkola, Astana je preuzela ulogu nositelja od Ludogoreca, a ukoliko Dinamo u dvije utakmice nadigra tu momčad on će preuzeti njezinu poziciju i igrati protiv nekoga nenositelja.

Mogući Dinamo protivnici su (ukoliko prođe do play-offa) Young Boys, Crvena zvezda ili Spartak Trnava, Malmö ili Vidi MOL te BATE ili Qarabag.

  • +18
Hapoel - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

To puno bolje izgleda nego da Dinamo nema mogućnost preuzeti poziciju od nositelja pa bi ga onda u zadnjoj kavlifikacijskoj rundi čekali PSV, Celtic ili AEK, Salzburg...

Podsjećamo, Dinamo će 7. ili 8. kolovoza, u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka gostovati u Astani. Uzvratna utakmica bit će odigrana na Maksimiru 14. kolovoza.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL