Legenda za tportal

Evo što nam je Vahid Halilhodžić rekao o kampanji Dinama i povratku Luke Modrića

13.04.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon što je novi predsjednik Dinama Velimir Zajec sa suradnicima pokrenuo kampanju kako bi se Luka Modrić vratio u Maksimir, komentar za tportal dao je legendarni trener Vahid Halilhodžić

Službeno 71-godišnji Vahid Halilhodžić još nije objavio kraj trenerske karijere pa mu stoga svako malo dođe neka zanimljiva ponuda. No, u miru svog doma u Parizu – gdje vrijeme provodi s obitelji u uživa u igranju s unucima – odlučio je pričekati kraj sezone kako bi dobio tešku odluku.

>> Dinamo platio oglas u Marci i tako Luki Modriću poslao jasnu poruku

No, popularni Vaha i dalje prati sve što se događa u nogometu, a prati i svoj bivši klub Dinamo u kojem je proveo jedan dio svoje trenerske karijere.

Stoga je jako dobro upućen u kampanju novog predsjednika Dinama Velimira Zajeca da se Luke Modrića vrati među Modre.

Zna Vaha i za slogan #imalobismisla, zna i za plaćeni oglas u najtiražnijem španjolskom sportskom dnevnom listu Marca, a čitao je i o tramvaju na zagrebačkim ulicama s brojem 10 i natpisom 'Modrić'!

'Ta kampanja Dinama je više populistička. No, vratiti Luku koji će uskoro imati 39 godina postavlja pitanja; koliko on još može igrati i je li motiviran?

Modrić je hrvatska legenda velikan nogometa, ali pitanje je koliko ima volje.'

Činjenica je da mu uskoro ističe ugovor u Realu, ali isto tako da ima unosne ponude iz Saudijske i SAD-a. Očito još ima volje i želje igrati?

'Da, čitam da ima ponuda, ali pitanje je koliko je motiviran. No, ta kampanja je neka vrsta prisiljavanja tj. nekakvo isticanje ljubavi. No, on to mora sam odlučiti, a pita se nešto i obitelj. Žele li se oni vratiti živjeti u Zagreb? Dakle, njegovi osobni motivi su ključ svega i tjeraju ga da donese odluku- Meni bi iskreno bila čudna odluka da se vrati u Dinamo.'

Dakle, da ste vi na njegovu mjestu, ne bi se vratili?

'Znate, lijep je osjećaj kad te publika voli, ali isto tako ako Luka ne bude na nivou na kojem svi očekuju, to se brzo zaboravi. Uvijek se to može okrenuti i tu počinju problemi. Svaka medalja ima dvije strane.'

Za kraj je Vaha želio još nešto reći:

'Jedini takvu odluku treba donijeti Luka Modrić koji sigurno može još jednu sezonu odraditi i u Realu, koliko je dobar. No, priroda čini svoje i protiv toga se ne može. No, ponavljam, po mom mišljenju nema smisla raditi pritisak iz kluba. Luka tu odluku mora sam donijeti. I mora se sam upitati ima li to smisla…', završio je u pomalo diplomatskom tonu Vaha.