ON ŽELI BITI TAJ...

Evo što je Murray prije Wimbledona poručio Đokoviću!

23.06.2015 u 07:27

Bionic
Reading

Bliži se treći 'grand slam' sezone Wimbledon, a jedan od favorita na najvećem turniru na travnatoj podlozi je Andy Murray. Škot cijelu sezonu igra odlično, a jedini pravi problem mu je Novak Đoković

Četvrti put u karijeri Murray je osvojio Queen's te tako na najbolji mogući način najavio novi Wimbledon (na kojem je došao do trijumfa 2013).

Može li to ponoviti? Ove sezone je Škot izgubio samo šest mečeva, ali četiri od njih od Novaka Đokovića koji ga je svladao u finalima Australian Opena i Miamija te polufinalima Inidan Wellsa i Roland Garrosa.

Ukupno je Đoković bolji 19-8 i dobio je posljednjih osam susreta. Murray je svejedno optimističan.

'Imao je veliku godinu i nije sramota izgubiti od njega. No ako želim osvajati najveće turnire, moram ga pobjeđivati. To sam već napravio prije kada sam osvajao US Open, Wimbledon i Olimpijske igre. Moram se i dalje poboljšavati i učiti iz tih mečeva', rekao je Murray i nastavio:

'Samo je jedan igrač bio bolji ove godine od mene. Ja želim biti taj tenisač i nadam se da u budućnosti to mogu postati.'

Murray je tako hrabro 'bacio rukavicu u lice' Đokoviću koji je do finala Roland Garrosa (poraz od Wawrinke) bio u zastrašujućem naletu. Srbin u Wimbledonu brani naslov i zasigurno ne namjerava cijenjeni trofej olako prepustiti ni Škotu niti nekome drugome.