LEGENDA ZNA KAKO

Evo što je Ivanišević kazao o razlozima povratka u hrvatski tenis

06.11.2013 u 14:27

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena i pobjednik Wimbledona iz 2001. Goran Ivanišević vraća se u hrvatski tenis, a svoje detaljne planove iznio je na press konferenciji

Osim što već neko vrijeme trenira Marina Čilića Ivanišević je postao koordinator mlađih muških teniskih reprezentacija (U12, U14, U16 i U18)

'Želimo stvoriti igrača. Sve su to obiteljski projekti, a ja želim i da Savez stvori igrača. Da jednog dana ti mladi momci zahvale HTS-u na pomoći. Ne da bude nekog konflikta i HTS-a. HTS mora sudjelovati u razvijanju tih mladih igrača da budu partneri. I to ćemo u budućnosti raditi i to je nešto što sam oduvijek želio i mislim da to znam raditi', kazao je Ivanišević te otkrio kako je plan da nekoliko puta godišnje skupi najbolje mlade tenisače od 12 do 18 godina u Umagu te tamo zajedno s izbornicima mlađih reprezentacija s njima radi i napravi selekciju.

'Napravit ćemo jednu selekciju, ali ja ih prvo moram vidjeti i testirati. Imam jedno pravilo da ne volim govoriti koliko je tko dobar dok ga ne vidim i ne igram s njim. Ima par mladih dobrih od 12 godina, ali neću sad govoriti o imenima. Ima ih i par do 14. Jedino od 16 do 18 nisam baš najzadovoljniji. Tu malo kiksamo i zaostajemo, ali na meni je da to popravimo. Znam da su nam porasli apetiti s BornomČorićem koji je prvi junior svijeta. Znam da bi sad htjeli još jednog, ali nije to baš tako lako', poručio je Ivanišević.