odgovor iz plzena

Evo što češki nogometaši i njihov trener misle o Dinamu; jesu li realni?

17.12.2018 u 15:15

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama doznali su da će u 16-tini finala Europske lige igrati protiv Viktorije iz Plzena. No, svjesni su 'modri' da - iako protivnik ne zvuči atraktivno - može biti vrlo neugodan. No, što Česi misle o Dinamu?

Sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama, Viktoria Plzen u Europsku ligu je stigao preko Lige prvaka gdje je u skupini G osvojio treće mjesto iza Real Madrida i Rome, a ispred msokovskog CSKA.

Česi su u šest utakmica upisali dvije pobjede, jedan remi i tri poraza uz razliku pogodaka 7:16. Samo je Crvena zvezda ove sezone u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' primila više golova od Viktorije, 17.

Viktorija je u Plzenu pobijedila Romu (2:1), odigrala 2:2 protiv CSKA, te izgubila od Reala (0:5), dok je na gostovanjima slavila u Moskvi (2:1), te izgubila u Madridu (2:1) i Rimu (0:5).

  • +35
Dinamo - Anderlecht Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Viktoriji će ovo biti peti put kako je 'prezimila' u Europi, a u dosadašnja četiri nastupa tri puta je stigla do osmine finala, a jednom je ispala u 16-ini finala.

Na klupskoj stranici o Dinamu su govorili trener Pavel Vrba, bivši češki izbornik i tri braniča.

'To je momčad koja je osvojila skupinu Europske lige, 14 bodva i bez izgubljene utakmice. To je poznata ekipa puna velikih nogometaša i zasigurno nije jednostavan suparnik. No, znamo svi da mi i Slavia imamo najbolje rezultate u češkom nogometu. Obje momčadi tražit će prolazak dalje', objasnio je Pavel Vrba.

Puno hrabriju izjavu dao je Luděk Pernica.

'Mislim da možemo biti sretni što smo izvukli Dinamo. Jer u skupini nositelja bilo je i težih suparnika, a mislim da Dinamo možemo proći. Vodi u hrvatskoj ligi i čeka ravnopravnu utakmicu. Dinamo je u toj grupi imao velike europske momčadi, i zato zna svoju snagu'.

Za razliku od Pernica, Radim Řezník puno je oprezniji.

'Neće biti lako. Gostovanje u Zagrebu bit će izuzetno teško, ali očekujem da ćemo znati parirati. Čeka nas zanimljive utakmice, ali s prolaskom to bi puno značilo i za naš koeficijent'.

'Dinamo je zanimljiv suparnik i vrlo opasan. Ima vrlo dobre navijače. Mislim da je dobro naići na novog protivnika s kojim još nismo igrali. Iz te perspektive, bit će nam to atraktivan okršaj', dodao je David Limberský .

Inače, Viktoria je u listopadu ostala bez napadača Mihaela Krmenčika, koji je zadobio tešku ozljedu ligamenata, ali kako doznajemo, iz Opave dovode opasnog, tamnoputog igrača Kaymbu.

Prvi dvoboj 16-ine finala igra se 14. veljače u Plzenu od 21 sat, a uzvrat je 21. veljače u Zagrebu, i počet će u 18.55 sati.