NIJE UOPĆE LOŠE

Evo koliku će otpremninu od Watforda dobiti Slaven Bilić i njegov stručni stožer nakon otkaza

08.03.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Slaven Bilić dobio je otkaz u Watfordu, a on i njegov stručni stožer malu utjehu pronaći će u otpremnini koju će dobiti za preuranjeni raskid ugovora

Hrvatski trener postao je 17. menadžer Watforda u deset godina, a od Boxing Daya dobio je samo tri utakmice, odnosno imao je samo jednu pobjedu u zadnjih osam susreta, čime je ozbiljno umanjio nade za povratak u Premiership. Čelnici kluba reagirali su tako što su mu uručili otkaz.

'Svi smo mi ambiciozni da bismo uspjeli ove sezone, tako da je potrebno nešto novo i brzo, dok je prilika za viši rang još stvarna. S obzirom na to da je siječanjski prijelazni rok završio, promjena trenera je jedina dostupna opcija za vraćanje energije za posljednje utakmice pred nama', objasnio je tehnički direktor Ben Manga o odluci kluba.

Naravno, Watford mora isplatiti otpremnine, a prema pisanju Sportskih novosti, hrvatski izbornik primit će 400 tisuća funti, a tu je i dodatni iznos od približno 250.000 funti za četiri Bilićeva pomoćnika. To su Leo Sovina, Dean Računica, Danilo Butorović i Julian Dicks.

Dodajmo da je Watford trenutno na desetom mjestu, odnosno četiri boda daleko od mjesta koje vodi u kvalifikacije za najjači razred engleskog nogometa.