prva 'tura' je rasprodana

Znamo koliko je točno Juventus zaradio prodajom Ronaldovih dresova; svota je nevjerojatna

06.08.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Juventus je definitivno rasprodao sve dresove Cristiana Ronalda. Prema napisima talijanskog tiska Juve je samo u prvih 24 sata prodao nevjerojatnih 520 tisuća dresova portugalskog nogometaša, a do danas se taj broj poprilično povećao jer su iz kluba i službeno objavili kako su rasprodani svi njegovi dresovi...

Prvi izvještaji navode samo okvirni izračun je kako je Juve u ovoj prvoj 'turi' prodaje zaradio oko sedam milijuna eura! Naime, najveći dio zarade od prodaje dresova ide sponzoru, a to je Adidas, dok tek manji dio ostaje klubu.

No, ako se prodaja Ronaldovih dresova nastavi u ritmu koji bi bio za trećinu manji nego sada - to je prognoza koju je realno za očekivati tvrde ekonomski analitičari - Juventus bi u sljedećih godinu dana trebao zaraditi dodatnih 55 milijuna eura! Preračunato, tim bi novcem u samo godinu dana otplatili gotovo dvogodišnju plaću Cristiana Ronalda jer on bi prema nekim informacijama trebao zarađivati 31 milijun eura na godinu.

U ovom trenutku dresova s Ronaldovim imenom u slobodnoj prodaji - nema. Iz Adidasa su obećali kako će sljedeća isporuka biti tek krajem rujna. Primjerci koji su rasprodani stajali su 130 eura. Najveći problem u ovom trenutku je crno tržište koje prema nekim procjenama zarađuje i dvostruko više od vlasnika prava na dres - Adidasa, Juventusa i samog Ronalda. Do kraja rujna će ta zarada biti još i daleko veća, posebice ako se zna da one malo bolje i kvalitetnije kopije stoje i po 30 eura. A originala nema. Nigdje...

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U još je jednoj kategoriji Cristiano Ronaldo srušio sve rekorde, barem što se Serie A tiče. Dakle, CR7 je uvjerljivo najplaćeniji nogometaš koji će igrati na 'čizmi'. S 31 milijunom eura na godinu nedodirljiv je na samom vrhu najbolje plaćenih nogometaša talijanske lige. Iza njega je argentinski napadač Gonzalo Higuain koji je baš njegovim dolaskom morao 'dići sidro' te je 'staru damu' zamijenio Milanom. U dresu 'rossonera' će Higuain zarađivati tri i pol puta manje od Ronalda, ali i dalje je to respektabilnih devet milijuna eura na godinu! Iza Higuaina su još dvojica Juventusovih igrača - Paulo Dybala sa sedam milijuna eura te Douglas Costa koji na godinu 'digne' šest milijuna eura. Toliko zaradi i mlađahni golman Milana Gianluigi Donnarumma, a iza njega je Leonardo Bonucci s 5,5 milijuna eura. Napadač Intera Mauro Icardi na sedmom je mjestu s pet milijuna eura, slijede ga reprezentativci BiH - Miralem Pjanić i Edin Džeko s po 4,5 milijuna eura po sezoni, a toliko zarađuju Lorenzo Insigne i Dries Mertens iz Napolija.