SUPARNIČKA SVLAČIONICA

Evo kako su nogometaši Benfice vidjeli trijumf protiv Dinama i što misle o igri 'modrih'

15.03.2019 u 08:44

Bionic
Reading

Dinamo je ostao bez četvrtfinala Europske lige, u Lisabonu nije obranio 1:0 oz Maksimira te je pao nakon produžetaka (0:3). Poslije utakmice igrači portugalskog velikana dali su svoje viđenje dvoboja

Benfica je svladala Dinamo golovima Jonasa (71), Ferra (94) i Grimalda (105).

'Bila je to postupno građena pobjeda u kompliciranoj utakmici. Dinamo se dobro zatvorio, s monogo igrača iza lopte i bilo je teško probiti se unutra. U drugom dijelu smo više otisnuli i moram čestitati suigračima na kvaliteti koju su pokazali. Nismo željeli igrati produžetke, ali suočili smo se s dobrom momčadi, dobrim igračima i nepovoljnim rezultatom iz prvog susreta. No Benfica je pokazala da je u dobroj formi,' rekao je veznjak Pizzi.

'Dinamo se veći dio susreta branio, što je i normalno jer je imao pozitivan rezultat iz prve utakmice. U prvom poluvremenu nismo bili najbolji, no u nastavku smo odigrali odlično. Za nas je najvažnije bilo proći dalje. Bio je to za mene poseban pogodak, jer je prvijenac u Europi. No, nije moj gol najvažniji, bitnije je pomoći momčadi i jedino je važno da smo prošli u četvrtfinale', govorio je branič Ferro.

  • +51
Benfica - Dinamo; Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Momačd je vrlo dobro pripremljena, primijetila se svježina svih 120 minuta. U pravilu imamo tri dana odmora između utakmica, ali igramo i dalje na vrlo dobroj fizičkoj, tehničkoj i taktičkoj razini. Koga god da dobijemo u četvrtfinalu bit će težak suparnik, ali dat ćemo sve od sebe da opet prođemo', izjavio je kapetan Andre Almeida.

  • +13
Dinamovi navijači na ulicama Lisabona Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Bilo je fantastično. Trener mi je dao povjerenje od prve minute, a i suigrači su mi pomogli. Što se tiče utakmice ostvarili smo veliku pobjedu, jer smo igrali zaistao odlično. Anulirali smo vrijednost Dinama i uspjeli smo dobiti bitku na sredini terena. Igrač koji igra za Benficu nije umoran. Spremni smo na sve pa tako i da je došlo do jedanaesteraca', izjavio je Jota.