NEVJERICA na otoku

Evo kako su engleski mediji pokopali Guardiolu nakon šoka u Madridu, a jedna rečenica sve govori; to je zapravo prava istina!

05.05.2022 u 12:01

Bionic
Reading

Nakon što je Real Madrid u drami nakon produžetka nadigrao Manchester City 3:1 te izborio plasman u finale Lige prvaka sa svih strana stižu kritike na račun Pepa Guardiole

Imao je Guardiola sve u svojim rukama do 90. minute, ali umjesto da u miru 'zatvori utakmicu' dogodio se nevjerojatan preokret kojem se vjerojatno nisu mogli nadati ni najveći navijači Reala.

Dva gola Rodryga u razmaku od minute odvela su Real u produžetak u kojem je City i Guardiolu dokrajčio Beznema golom iz penala.

Tako se Real još jednom, nakon što je sličnu stvar napravio protiv PSG-a i Chelseaja, vratio kada je malo tko mogao to očekivati. Pokazali su da su momčad s karakterom koja se nikada ne predaje, a ispada kako ih je Guardiola podcijenio. Tako engleski Mirror piše da su 'Guardiola i City doživjeli pravu noćnu moru' uz dodatak kako Real i kada je gotov 'nikada ne umire'.

Ukratko, svi engleski mediji pišu o tom 'nestvarnom preokretu' koji je napravio Real uz naglasak kako je Guardiola, koji je šesti put ostao kratak u Ligi prvaka s Manchester Cityjem (samo je prošle godine igrao finale, poraz od Chelseaja 1:0, op.a.), ispao pravi gubitnik.

Dodajmo tome kako je ovo bilo Guardiolino deveto polufinale u Ligi prvaka i ukupno šesti poraz. Podsjetimo, Guardiola je dva polufinala izgubio s Barcelonom, zatim tri s Bayernom, a naravno i jedno s Manchester Cityjem.

Primjerice engleski FourFourTwo objavio je članak pod naslovom 'Je li ispadanje Cityja zaista nesreća?' u kojem su pisali o tome kako je zapravo 'Guardiola izgubio svoj čarobni dodir zbog kojeg je godinama bio poseban'.

Ta rečenica zapravo sve govori i to je prava istina!

No, koštalo ga je prerano zatvaranje utakmice te vađenje iz igre u 85. minuti strijelca jedinog gola Mahreza. Ubacio je umjesto njega Fernandinha, a skriveni osmjeh i govor tijela sugerirali su kako u sebi već slavi plasman u još jedno finale Lige prvaka. A onda se dogodio rijetko viđen preokret i Guardiola se u tim trenucima jednostavno – pogubio.

'Bili smo blizu, ali na kraju nismo uspjeli doći do finala. Jednostavno je, radi se o tome da dalje ide onaj tko zabije više golova. A oni su zabili više', kazao je nakon utakmice utučeni Guardiola dodavši: 'Moramo to prihvatiti. Sada nam treba vremena da to obradimo i vratimo se s našim navijačima kod kuće.'

No, nakon ovakvih poraza i utakmice u kojoj si imao baš sve u svojim rukama do 90. minute mnogi se pitaju je li možda došlo vrijeme da Guardiola napusti klupu Cityja. Jer silne stotine milijuna koje je potrošio na pojačanja nisu dala rezultata u Ligi prvaka, to ga sigurno boli.

  • +41
Real Madrid - Manchester City, polufinale Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia