ušao u povijest

Trener Reala Ancelotti nakon preokreta kakav se rijetko viđa i prolaska u finale ubio u pojam navijače Cityja: Ako moram reći zašto...

05.05.2022 u 08:18

Bionic
Reading

Sretan sam što smo u finalu, u Parizu ćemo igrati protiv još jednog velikog rivala. Bit će to fantastična utakmica za nogomet, poručio je Carlo Ancelotti nakon što je Real Madrid izborio plasman u finale Lige prvaka gdje će igrati protiv Liverpoola.

Real je na Santiago Bernabeu nakon produžetaka sa 3:1 pobijedio Manchester City nadoknadivši poraz 3:4 iz prve utakmice.

City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91+2) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema je iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio konačnih 3-1.

'Utakmica je bila blizu kraja, no uspjeli smo pronaći zadnju energiju koju smo imali. Odigrali smo dobru utakmicu protiv jakog rivala. Kad smo uspjeli izjednačiti, imali smo psihološku prednost u produžecima', kazao je 62-godišnji talijanski stručnjak.

'Ne mogu reći da smo navikli na ovakav život, ali ono što se dogodilo večeras dogodilo se i protiv Chelseaja i protiv PSG-a. Ako moram reći zašto, onda je to zbog povijesti ovog kluba koja nam pomaže da nastavimo dalje kada se čini da nas više nema', dodao je.

  • +41
Real Madrid - Manchester City, polufinale Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

poseban trener

Ancelotti ušao u povijest kao prvi s pet finala

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti postao je prvi trener u povijesti koji se plasirao u pet finala Lige prvaka.

Do sada su Ancelotti, Marcello Lippi, Alexa Ferguson i Jürgen Klopp imali po četiri finala, no Ancelotti se sada odvojio na vrhu.

Tri finala Lige prvaka izborio je s Milanom (2003, 2005, 2007), a dva s Real Madridom (2014, 2022). Pritom je s Rossonerima slavio dva puta (2003, 2007), a s Realom jednom (2007).

Po tri osvojene Lige prvaka imaju i Bob Paisley s Liverpoolom i Zinedine Zidane Real Madridom.

Zanimljivo, 62-godišnji Talijan je prije nekoliko dana postao prvi trener koji je osvojio naslove prvaka u ligama Petice.

Ove sezone to mu je uspjelo na klupi Real Madrida, u Francuskoj je osvojio prvenstvo kao trener PSG-a, u Njemačkoj je do krune predvodio Bayern, u Engleskoj Chelsea, a u domovini Milan.