velika podrška

Evo kako je Zlatko Dalić pokušao utješiti Ivicu Tucka nakon poraza u finalu

17.01.2024 u 08:57

Bionic
Reading

Španjolska je u finalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu pobijedila Hrvatsku 11:10, a u prvim su redovima 'barakude' bodrili izbornik 'vatrenih' Zlatko Dalić, njegovi pomoćnici Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić

Španjolci su na kraju ipak bili bolji te tako u Zagrebu spriječili Hrvatsku u obrani europskog zlata. Nakon izgubljenog finala je izbornik 'barakuda' Ivica Tucak bio neutješan, a među prvima mu je riječi utjehe uputio Zlatko Dalić.

Izbornik 'vatrenih' i njegovi pomoćnici Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić iz prvih su redova zdušno bodrili naše vaterpoliste, a nakon utakmice Dalić je zagrlio Tucka te ga pokušao ohrabriti.

Nešto kasnije se Dalić oglasio i na društvenim mrežama.

Dragi izborniče, glavu gore. Vi ste naš ponos. Velike čestitke tebi i tvojim igračima', poručio je Zlatko Dalić kolegi Ivici Tucku.

Oglasio se i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić.

'U ime cijele hrvatske nogometne obitelji, od srca čestitam našim vaterpolistima na osvojenoj srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu. Ponosni smo na vaš uspjeh, na sve što ste napravili, posebno na karakter, borbenost i kvalitetu koju ste pokazali tijekom cijelog natjecanja, što je rezultiralo ovim odličnim rezultatom', poručio je Kustić i dodao:

  • +12
Poznati na finalu EP-a u vaterpolu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Čestitke izborniku Ivici Tucku koji je sa svojim stožerom sjajno vodio momčad i zadržao kontinuitet sjajnih uspjeha hrvatskog vaterpola, čestitke vodstvu HVS-a na čelu s predsjednikom Mladenom Drnasinom i izvršnim dopredsjednikom Pericom Bukićem te cijelom rukovodstvu i ljudima u HVS-u, na odlično organiziranom natjecanju u Dubrovniku i Zagrebu. Na kraju, veliko hvala i zagrebačkoj publici koja je nosila naše vaterpoliste tijekom uzbudljive finalne utakmice koja je u svijet još jednom poslala prekrasnu sliku hrvatskog vaterpola i hrvatskog sporta.'

  • +33
Vaterpolo: Hrvatska - Španjolska, finale Eura Izvor: Pixsell / Autor: igor Kralj/PIXSELL