Marinić Kragić

Splićanin nakon drame u finalu priznao: Vjerovali smo da nećemo primiti gol, ali...

17.01.2024 u 08:13

Bionic
Reading

Španjolski vaterpolisti su prvi put u povijesti osvojili naslov europskog prvaka pobijedivši Hrvatsku 11:10. Iako mu nije bilo lako, Jerko Marinić Kragić ipak je stao pred mikrofone

Splićanin Jerko Marinić Kragić, kao i svi njegovi suigrači, bio je vidno utučen nakon poraza od Španjolske u finalu Europskog prvenstva:

>> Španjolska u dramatičnoj završnici za jedan gol bolja od Hrvatske

'Ne znam što bih rekao… Kontrolirali smo susret, do zadnje dvije minute imali smo sve u svojim rukama. Vidjeli smo da obrana stvarno funkcionira dobro, možda smo i zbog toga malo stali u napadu jer smo mislili da ćemo se uspjeti obraniti', kazao je Marinić Kragić za HRT, dodavši:

'Želio bih čestitati Španjolcima jer su na kraju zasluženo pobijedili. Kad smo mi stali, oni su nastavili gristi. Želio bih zahvaliti i ovim navijačima, bili su predivni. Žao mi je i zbog njih i zbog nas što nismo uspjeli obraniti zlato, ali nadam se da ćemo se moći pohvaliti boljim uspjehom već sa sljedećeg turnira.'

Još je nekoliko riječi kazao o Španjolcima, momčad za koju mnogi kažu da je trenutačno najbolja na svijetu.

'Odigrali su odlično utakmicu, da. Držali smo se dogovora i sve je bilo kako treba. Nošeni dobrom obranom i Markom na golu, vjerovali smo da u te zadnje dvije minute nećemo primiti gol, ali njihova volja i želja vratile su ih u utakmicu. Stali smo prerano, ali nismo napravili malu stvar. Ovaj rezultat nam daje vjetar u leđa za nadolazeće Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre', završio je temperamentni Dalmatinac Marinić Kragić.

  • +33
Vaterpolo: Hrvatska - Španjolska, finale Eura Izvor: Pixsell / Autor: igor Kralj/PIXSELL
Španjolci su u Zagrebu osvojili europsko zlato Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL