žena za sva vremena

Evo kako je policajka Bibiana ušla u povijest njemačkog nogometa

10.09.2017 u 17:55

Bionic
Reading

Bibiana Steinhaus (38) postala je prva sutkinja koja je vodila susret Bundeslige. Sudila je meč 3. kola između Herthe i Werdera. Sve je završilo miroljubivo, remijem 1:1 uz samo jedan žuti karton

Bibiana je inače policajka, a već je neko vrijeme u vezi s nekadašnjim engleskim sucem Howardom Webbom (45) koji je, gle čuda, također policajac! On se nakon razvoda od žene i sudačkog umirovljenja preselio u Njemačku gdje i živi s Bibianom. 

Svakako može biti ponosan na njezin uspjeh iako se ona suđenjem bavi još od 1999. godine, a posljednjih deset godina sudila je 2. Bundesligu u kojoj je 'odradila' više od 80 utakmica. Uz to je pravdu dijelila na SP-u za nogometašice 2011. i 2015., standardna je u Ligi prvaka nogometašica, a bila je i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

'Ostala sam bez riječi kad mi je šef sudačke organizacije javio da ću suditi Bundesligu. To mi je uvijek bio san, to je potvrda moga napornog rada svih ovih godina, ali i poticaj za nastavak', rekla je Steinhaus koja je utakmicu Herthe i Werdera odradila bez pogreške.

  • +8
Bibiana Steinhaus sutkinja Bundesliga Izvor: Reuters / Autor: HANNIBAL HANSCHKE

'Ne radim ovo zbog bilo kakvog pokušaja emancipacije. Ja samo radim ono što volim. Ali ako sam primjer drugim djevojkama koje vole nogomet i bave se suđenjem, onda sam počašćena', kazala je.

No, uz Herthu ju veže i jedan skandal. Još tamo 2010. godine imala je 'bliski susret' s tadašnjim braničem berlinske momčadi Peterom Niemeyerom koji ju je na utakmici 2. Bundeslige - namjerno ili ne - uhvatio za grudi!