LUDI MEČ U MADRIDU

Evo kako je Đoković vulgarno opsovao cijelu dvoranu!

08.05.2013 u 10:18

Bionic
Reading

Grigor Dimitrov je herojskom partijom unatoč evidentnim bolovima u zadnjoj loži u Madridu izbacio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Osim svom izvanrednom izdanju veilku pobjedu može zahvaliti i kaotičnom nastupu Srbina u trećem setu kojega je izazvao veliki Đokovićev bijes prema publici koji je eskalirao nakon završetka drugog seta

U prvom setu Dimitrov je kroz tie break stekao početnu prednost, no drugi set je donio dramu kakva se u tenisu iznimno rijetko viđa. Prvo je gležanj ozlijedio Đoković, no nakon devet minuta meč je nastavljen i Novak je trkom pokazao da je spreman za nastavak borbe u čemu je domaća publika, čini se, vidjela prevaru. Zviždali su mu poslije osvojenog gema, i opredijelili se za Bugarina.

Kada je Dimitrov izgledao kao favorit, ozlijedio se i on! Nije uzeo pauzu već je nastavio igrati 'na jednoj nozi' i tako ozlijeđen okrenuo je u tie breaku veliku prednost. Tu je publika već 'padala u trans' i Davis cup atmosferom podržavala je Dimitrova do kraja seta. Ovacije svakom Đokovićevom promašenom servisu, skandiranje Di-mi-trov od cijele dvorane prije svakog poena odzvanjalo je Madridom... Ipak, Bugarin je propustio meč loptu (nije mogao normalno servirati) i Nole je iskoristio treću set loptu za 10:8 i povratak u meč. Krenuo je navijati za sebe, slaviti i nakon što je sjeo na klupu počeo urlati na cijelu dvoranu rječnikom koji se čak i na našim prostorima smatra iznimno vulgarnim. Sočna psovka Đokovića vrlo dobro se može čuti (i vidjeti) u priloženom videu.

Prijetila je mogućnost da Dimitrov odmah preda meč, ali Bugarin se vratio na teren i iskoristio seriju grešaka vrlo nervoznog protivnika za rani break. Zadnja loža mu je počela dozovoljavati i pristojne servise kojima je zadržao prednost do kraja i uz suze proslavio veliku pobjedu. Đoković je dugo čestitao protivniku uz mrežu i otišao iz dvorane bez novih verbalnih akrobacija. Na tiskovnoj konferenciji je priznao da je Dimitrov bio bolji i objasnio:

'12 dana nisam uzeo reket u ruke, i nisam se fizički osjećao dobro. Ali nije to izgovor jer borio sam se do kraja, a Dimitrov je pokazao koliko zna i zaslužio je pobjedu.'

Pitanje publike nije se moglo izbjeći:

'Nisam učinio ništa loše dok nisu došli zvižduci koje sam čuo i dok mi je ukazivana liječnička pomoć. Ne razumijem zašto. Ali, publika je očito odabrala Grigora kao čovjeka za kojeg će navijati, i to je sve što ću reći po tom pitanju,' kaže Đoković koji je i sat vremena nakon poraza izgledao vrlo, vrlo nervozno. Na krovu svijeta je prvenstveno zato što je mentalno najstabilniji igrač svijeta i upravo mu je psiha donijela gomilu ključnih pobjeda. No, i takvi ponekad 'iskoče iz tračnica', na radost publike koja je to uspjela izazvati.

Snimka fantastičnog drugog seta