ODUŠEVLJENJE U CILJNOJ RAVNINI

Evo kakav je nastup imala najveća atrakcija u Pjongčangu; glavno da nije udario u drvo...

16.02.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Švicarski trkač na skijama 31-godišnji Dario Cologna osvojio je svoje prvo zlato na Igrama u Pjongčangu, a ukupno četvrto u karijeri, u utrci na 15 km slobodnim načinom, no veliku pozornost privukao je i tongoanski natjecatelj Pita Taufatofua

Tongoanac je poznat po tome što je na otvaranju nosio zastavu i to gol do pojasa te s japankama na nogama. U sličnom izdanju pojavio se i na Ljetnim igrama u Rio de Janeiru 2016. gdje se okušao u taekwondou.

Ovaj 34-godišnjak u Pjongčang je došao kao natjecatelj u skijaškom trčanju, a na snijeg je stao tek prije 12 tjedana. Do tada se za ZOI pripremao na skijaškim rolama.

  • +2
Tongoanski skijaš trkač na ZOI 2018. Pita Taufatofua Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Južnoj Koreji imao je samo dvije želje, da utrku završi prije nego što nestane danjeg svjetla i da negdje putem ne udari u drvo.

I to mu je uspjelo. Kroz cilj je prošao kao 114. (od 119) i to sa zaostatkom od 22 minute i 57 sekundi za pobjednikom.

Iza njega su ostali predstavnik Kolumbije Sebastian Uprimny i Meksikanac German Madrazo, a Talijan Dietmar Noeckler i Španjolac Marti Vigo del Arco nisu završili.

Iako su mu 34 godine Pita Taufatofuanajavio je i nastup na Ljetnim igrama u Tokiju 2020. i to u nekom novom sportu u kojem se još nije okušao.