ep u rukometu 2022.

Evo kad hrvatska rukometna reprezentacija igra utakmice drugog kruga Europskog prvenstva; ovi bi termini mogli biti problem...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.01.2022 10:27
  • Objavljeno 19.01.2022 u 09:15
Bionic
Reading

Kauboji u drugi krug Eura nisu prenijeli nijedan bod, no bez obzira na sve, nije nemoguće da se uključe u borbu za polufinale. Naše rukometaše čekaju četiri nove utakmice i to protiv Crne Gore, Danske, Islanda i Nizozemske

Koronavirus i ozljede u potpunosti su 'prekrojili' sastav hrvatske reprezentacije pa će izbornik Hrvoje Horvat u nastavak natjecanja praktički ući s više od polovice novih igrača.

A Kauboje u Budimpešti čekaju četiri nova protivnika u borbi za mogući plasman u polufinale.

Prvu utakmicu Hrvatska igra već sutra (četvrtak 20. siječnja) i to u 'matineji', od 15.30 sati protivnik nam je Crna Gora, jedno od najugodnijih iznenađenja ovog turnira. 'Đetići' su u prvom krugu iz natjecanja izbacili jedne od kandidata za medalju, reprezentaciju Slovenije.

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Drugu utakmicu Kauboji igraju u subotu (22. siječnja) i to u elitnom terminu od 20.30 sati. A i protivnik je više nego elitan, reprezentacija Danske. 'Vikinzi' su aktualni svjetski prvaci iz Egipta 2021. godine, a na titulu europskog prvaka čekaju još od 2012. godine! Danska je i aktualni olimpijski viceprvak iz Tokija (u finalu je izgubila od Francuza), a na ovom EP-u slovi kao favorit.

  • +63
Hrvatska - Ukrajina, 3. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potom u ponedjeljak (24. siječnja) Hrvatska igra s Islandom i to ponovno rani meč od 15.30 sati, a zadnju utakmicu u drugom krugu EP-a Kauboji će igrati u srijedu (26. siječnja) od 18 sati. Protivnik nam je u zadnjem kolu Nizozemska, reprezentacija koja je najveće iznenađenje Eura jer je u skupini svladala i izbacila domaćine Mađare te Portugalce.

  • +58
Hrvatska - Srbija, rukomet, Europsko prvenstvo, 15.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bilo kakve prognoze su nezahvalne, pitanje je uopće koje će igrače izbornik Horvat imati na raspolaganju u nastavku Eura, a dodatni problem su rani termini nekih susreta, od 15.30 sati. A sve zbog testova na koronu. U prvom krugu smo igrali u kasnijim terminima, a rezultati testiranja dolazili su doslovno sat ili dva uoči početka susreta. Kako će tek onda biti za utakmice u 15.30 sati?

RASPORED UTAKMICA

  • HRVATSKA - Crna Gora, četvrtak 20. siječnja, 15.30 sati
  • HRVATSKA - Danska, subota 22. siječnja, 20.30 sati
  • HRVATSKA - Island, ponedjeljak 24. siječnja, 15.30 sati
  • HRVATSKA - Nizozemska, srijeda 26. siječnja, 18 sati
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal