novi problemi

Nema kraja lošim vijestima; Halil Jaganjac je napustio reprezentaciju i neće više igrati na Euru

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2022 14:29
  • Objavljeno 18.01.2022 u 14:29
Bionic
Reading

Izbornik Hrvoje Horvat suočava se s novim problemima nakon što je sada sigurno da Halil Jaganjac više neće moći zaigrati na Europskom prvenstvu. Na utakmici protiv Srbije je dobio udarac u glavu te se zbog potresa mozga vratio u Zagreb na dodatne pretrage

Trebalo je to biti 'njegovo' prvenstvo. Halil Jaganjac je trebao biti jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije, izbornik Hrvoje Horvat u njemu je vidio i obrambenu i napadačku snagu 'kauboja'.

No, umjesto da predvodi suigrače u drugom krugu EP-a, Jaganjac se morao vratiti u Zagreb i za njega je Euro završen.

Na žalost, Halil Jaganjac je na utakmici protiv Srbije dobio udarac u glavu te je zaradio potres mozga. Proveo je noć u bolnici u Szegedu, a potom se vratio u Zagreb na dodatne pretrage.

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nitko ne želi riskirati zdravlje mladog rukometaša, posebice ako se zna da je Jaganjac prije dvije godine imao tešku ozljedu glave. Naime, na utakmici s Vardarom ga je protivnik udario laktom u čelo te mu je pukla čeona kost! Operacijom mu je ugrađena metalna pločica u glavu...

  • +58
Hrvatska - Srbija, rukomet Europsko prvenstvo, 15.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon svega je sada sigurno da Jaganjac više neće igrati na Euru, a njegovim odlaskom 'kauboji' su na lijevom vanjskom ostali samo na Tinu Lučinu. Zato je izbornik Horvat kao zamjenu za Jaganjca pozvao Ivana Sliškovića, koji se reprezentaciju vraća nakon tri godine. 

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal