senzacionalni 'đetići'

Crnogorci se opasno nabrijavaju uoči utakmice s Hrvatskom: Samo nebo je granica, ovi momci mogu toliko toga...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2022 13:36
  • Objavljeno 18.01.2022 u 13:35
Bionic
Reading

Rukometna reprezentacija Crne Gore najugodnije je iznenađenje ovog Europskog prvenstva. Stigli su kao autsajderi jer su prvi dio natjecanja igrali u skupini s Danskom, Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, a sada su izborili drugi krug Eura

Nitko od Crne Gore na rukometnom europskom prvenstvu nije očekivao čuda, pa ni oni sami nisu previše vjerovali kad su 'upali' u Skupinu A u kojoj su još bili Danci, Slovenci i Makedonci.

U prvoj utakmici Danci su 'đetiće' lako su i očekivano svladali 30:21, a onda se probudio inat. U drugom kolu je Crna Gora bila bolja od desetkovane Sjeverne Makedonije 28:24, da bi u ponedjeljak u odlučujućem susretu za plasman u drugi krug pala i favorizirana Slovenija 33:32.

Bila je to dramatična utakmica s infarktnom završnicom u kojoj su se Crnogorci bolje snašli te izbacili Slovence koji su uoči Eura bili jedni od kandidata za medalju. No, 'fantje' se vraćaju kući, a 'đetiće' u četvrtak 20. siječnja čeka utakmica protiv Hrvatske!

U susretu protiv Slovenije Branko Vujović je zabio devet golova, Nemanja Grbović sedam, a na golu je briljirao Nebojša Simić, koji je u posljednjih nekoliko minuta zaustavio čak dva sedmerca.

Crnogorski izbornik Zoran Roganović se rasplakao nakon senzacionalne pobjede, ovo je za njih povijesni uspjeh.

'Iako je ovo velik uspjeh, nema euforije jer samo nebo je granica, ovi momci mogu toliko toga. Nitko ne zna što se događalo, kako smo trenirali… Momci su toliko mentalno jaki, prošli su kroz sve, prošli su kroz pakao i pokazali da možemo biti u vrhu europskog rukometa. Ovi momci su zlatni potencijal', rekao je Roganović i dodao:

'Za mene je ovo samo početak i to ću reći momcima, idemo dalje i bit ćemo još jači. U ime momaka, obećao sam svima rezultat. Mnogi su sumnjali, ali znam koliko oni mogu. Fali nam dosta igrača, ali ova momčad je uvijek bila najjača kada je bilo teško. To smo i pokazali!'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal