stižu pojačanja

[FOTO] Ivano Balić i Hrvoje Horvat morali su povući očajnički potez; ovo su novi igrači za drugi krug Eura

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2022 13:05
  • Objavljeno 18.01.2022 u 12:30
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je plasman u drugi krug Europskog prvenstva te natjecanje nastavlja u Budimpešti. 'Kauboji' su desetkovani ozljedama i koronavirusom pa su izbornik Hrvoje Horvat i njegov pomoćnik Ivano Balić odlučili 'popuniti' momčad

Zbog trenutne situacije izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat uputio je naknadne pozive igračima koji će se 'kaubojima' priključiti za drugi krug natjecanja.

To je čak šest novih lica - golman Kristijan Pilipović iz Schaffhausena, lijevi vanjski Ivan Slišković iz Porta, desno krilo PPD Zagreba Vlado Matanović, desni vanjski Pelistera Mateo Maraš, golman Nexea Dominik Kuzmanović te pivot Montpelliera Veron Načinović.

  • +63
Hrvatska - Ukrajina, 3. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz Hrvatskog rukometnog saveza kažu kako će dio navedenih igrača biti u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga protiv Crne Gore (četvrtak, 20. siječnja), dok je ostatak 'osiguranje' ako se pojavi Covid-19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi.

  • +58
Hrvatska - Srbija, rukomet Europsko prvenstvo, 15.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uz to su zaraženi igrači - Srna, David i Matej Mandić, Šušnja, Musa, Mihić i Mamić - iz Szegeda prebačeni u Zagreb gdje će nastaviti s oporavkom. Plan je da se, kad netko od njih opet bude zdrav, priključi suigračima u Budimpešti. No, do sada nitko od zaraženih nije ozdravio. Uz spomenutu sedmorku, zbog ozljeda u ovom trenutku izbornik Horvat ne može računati na Domagoja Duvnjaka (leđa) i Halila Jaganjca (potres mozga).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal