HT PRVA LIGA - 27. KOLO

Evo gdje možete gledati utakmice Rijeke i Osijeka; najteže je igrati dvoboje u kojima su bodovi unaprijed upisani!

13.03.2022 u 09:38

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 27. kola HT Prve lige, u Kranjčevićevoj će Hrvatski dragovoljac ugostiti Rijeku, a u Gradskom vrtu Osijek je domaćin Gorici. Oba susreta su na kanalu Arenasport 3

Danas će se kompletirati 27. runda hrvatskog prvenstva, a u akciju će Osijek i Rijeka, dva kluba koja se bore za naslov prvaka. Oni su u svojim utakmicama veliki favoriti, ali to trebaju pokazati i na terenu…

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatski dragovoljac – Rijeka (15, Arenasport 3)

Dragovoljac je praktički drugoligaš, tek deset osvojenih bodova u 26 utakmica, klub iz Sigeta ima i najslabiji napad, najpropusniji obranu, problema s financijama i glavni cilj je okončati sezonu najpoštenije što je moguće. 'Svaku utakmicu odradit ćemo najbolje što možemo', sukus je razmišljanja u svlačionici 'Crnih'.

Dečki iz Dragovoljca nemaju pritisak za razliku od njihovog suparnika Rijeke koja si je samopouzdanje učvrstila prolaskom u finale Kupa, a u HT Prvoj ligi je i dalje u igri za naslov.

  • +34
Rijeka - Osijek, polufinale Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Nakon sjajne utakmice protiv Osijeka okrećemo se prvenstvu. Hrvatski dragovoljac je jako bitna utakmica za nas, bitno je da nastavimo pobjednički niz i da zadržimo priključak s vrhom. Utakmice poput ove protiv Osijeka uvijek ostave traga, došlo je fizičkog i psihološkog pražnjenja. Nas čeka Hrvatski dragovoljac, najzahtjevnije su utakmice kad unaprijed upišete tri boda', iskren je bio trener gostiju Goran Tomić.

Osijek – Gorica (17.05, Arenasport 3)

Osijek se oprostio od Kupa, nakon drame protiv Rijeke ostao je bez finala i to je zasigurno ostavilo traga na momčadi. No vremena za plakanje nema, jer je prvoligaš s Drave legitimni kandidat za titulu prvaka.

'Bitno je fizički rekuperirati ekipu, ali i psihološki je podići, vratiti je na staze uspjeha. Puno puta smo govorili da imamo široki kadar, puno igrača, sigurno će biti nekih promjena, a neposredno prije utakmice ćemo odlučiti u kojem broju. Imamo igrače koji su spremni, željni igre i vjerujem da će opravdati naša očekivanja', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica te dodao:

'Kao puno puta u životu nakon pada treba ustati, život nije bajka pa tako i u sportu imate pobjede i poraze, treba izvlačiti pouke, ne ponavljati pogreške koje si napravio u određenom trenutku. Fokus je na prvoj sljedećoj utakmici, pred nama je puno posla, sezona je duga i deset preostalih utakmica želimo maksimalno kvalitetno apsolvirati.'

Gorica je imala niz od sedam utakmica bez bodova, na klupu je stigao trener Samir Toplak i upisao pobjedu što je podiglo momčad koja s optimizmom dočekuje sraz u Gradskom vrtu.

'Vrijeme nam je u ovom trenutku najbitnije jer imamo puno toga za raditi i ispravljati. Vjerujem da ćemo svakim danom biti sve bolji, kompaktniji i da će igrači polako hvatati neke moje ideje. Pomak na tom planu očekujem već u Osijeku. Čeka nas jako teška utakmica i protivnik, koji je s pravom pretendent za naslov i koji ima odličnog trenera. Prerano je očekivati da ćemo vidjeti neku novu Goricu, za to treba vremena. Gorica ima temelj, u pitanju su samo detalji i ne treba puno toga mijenjati', izjavio je trener Toplak.