poljud, 19 sati

Evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi, okršaj Hajduka i Dinama

21.10.2017 u 09:23

Bionic
Reading

Ove subote od 19 sati na Poljudu igra se najveći derbi hrvatskog nogometa, u kojem Hajduk dočekuje Dinamo

Lijepo vrijeme i temperametni navijači Hajduka, jamstvo su da će se na Poljudu večeras, na najvećem hrvatskom derbiju, okupiti barem 20-tak tisuća gledatelja. No, za sve one koji ne mogu na poljudsku ljepoticu, korisna je informacija da se TV prijenos može pratiti preko MAXtv-a na ArenaSportu 3.

Hajduk je pobjedama nad Interom i Cibaliom iskoristio posljednje posrtaje vodećeg dvojca i derbi čeka s dohvatljivih sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Dinamom. Poraz u derbiju ponovno bi donio razočarenje navijačima, no pobjeda Carillove momčadi vratila bi nadu u mogućnost borbe za naslov prvaka jer bi Hajduk na minimalno jedan dan zauzeo drugu poziciju na tablici uz itekako dostižna četiri boda zaostatka za Dinamom. Svi u Splitu silno žele tri boda protiv mrskog rivala, no u posljednje je četiri godine Hajduk na Poljudu tek jednom pobijedio Dinamo.

>> Velika nada Dinama uoči derbija kod Hajduka: Za te utakmice se živi!

Carillo ne krije optimizam pred derbijem:

'Radili smo na psihološkom i taktičkom nivou. Filozofija igre Dinama je drugačija nego kod drugih momčadima. U derbijima se teško do pobjede dolazi na taktičkom nivou, više dolaze zbog velike želje koja se iskazuje u toj utakmici. Atmosfera je jako dobra, igrači su shvatili važnost utakmice. Bitno je da mi budemo Hajduk i da odigramo naš nogomet. Ako moji igrači budu igrali na razini na kojoj mogu igrati, sigurno ćemo pobijediti Dinamo. Mislim da će Dinamo u derbiju igrati defanzivnije. Ne želim ih kritizirati, već samo smatram da će istrčati na Poljud u defanzivnijem sastavu'.

  • +27
Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Problema s ozljedama kod Hajduka imaju stoper Carbonieri, bek Juranović, te duže odsutni napadač Futacs. Iskusni golgeter Hugo Almeida posljednjih dana nije trenirao punim intenzitetom i najvjerojatnije neće biti u konkurenciji za nastup protiv Dinama, a Carillo za derbi ne računa na napadača Saida koji se protiv Cibalije istaknuo sebičnošću pa je prebačen u drugu momčad. S obzirom na navedene probleme s ofenzivcima, za očekivati je da će golu Dinama najviše prijetiti Erceg i Ohandza.

Dinamo ne brilijira posljednjih tjedana, no Cvitanovićeva je momčad unatoč nekim slabijim rezultatima i dalje vodeća momčad lige i zadržati će prvo mjesto na tablici bez obzira na konačan rezultat splitskog derbija. U posljednja je tri kola Dinamo pobijedio Cibaliju, te je upisao po jedan osvojen bod u susretima s Istrom i Osijekom. Rano je Osijek poveo na Maksimiru golom Grezde, a Dinamo se od poraza spasio tek u posljednjim trenucima sudačke nadoknade kada je Henriquez savladao gostujućeg vratara Malenicu.

DINAMO-HAJDUK 3:1, 4. kolo 2017/1., (SAŽETAK)

Cvitanović jedva čeka susret s Hajdukom:

'Čeka nas derbi. To je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvici i da potvrdimo sve ono što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili i pričali, te igrači željno očekuju derbi. Jedva čekamo istrčati na teren i zaigrati nogomet. Hajduk je u zadnjim utakmicama dosta miješao sustave i igrače, vidjeti ćemo s kojim će sustavom oni igrati ali znam s kojom će idejom igrati. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati'.

Gostima iz Zagreba na Poljudu će nedostajati bek Matel i veznjak Fiolić koji imaju problema s ozljedama. Ofenzivni veznjak Ćorić vratio se treninzima punog intenziteta i biti će u konkurenciji za nastup u derbiju.