KLUPSKI SP U JAPANU

Evo gdje možete gledati Modrićev i Realov pohod na novi trofej

15.12.2016 u 08:42

Bionic
Reading

Meksički Club America i Real Madrid u 11.30 (Arenasport 1) igraju polufinale Fifinog Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva u japanskoj Yokohami...

Očekivalo se da će se po starom dobrom običaju u finalu naći prvak Južne Amerike i Europe, no u četvrtfinalu smo svjedočili velikom iznenađenju na klupskom Svjetskom prvenstvu.
Prvak Japana Kashima bila je bolja od kolumbijskog Atletico Nacionala 3:0, što je samo upozorenje da se na ovom natjecanju ništa ne može uzeti zdravo za gotovo. Međutim, i laicima je jasno da je madridski Real danas u statusu ogromnog favorita. Kraljevi odlično guraju na svim frontovima, a iz takta ih ne mogu izbaciti ni problemi s izostancima. Kapetan Sergio Ramos vjeruje u osvajanje prvenstva:

'Došli smo u Japan po naslov i želja nam je vratiti se kući s peharom. Svjetsko klupsko prvenstvo malo je neobično natjecanje i ovdje imamo priliku igrati protiv drugačijih stilova nogometne igre. Često upravo baš taj segment predstavlja najveći problem jer je potrebno vrijeme kako biste se privikli na suparnika. No vjerujem da smo mi to u mogućnosti napraviti. Igramo dobro, ali pred sebe uvijek stavljamo nove izazove i želimo porušiti apsolutno sve moguće rekorde', razmišlja Ramos, kojeg bi zbog lakših problema s mišićem Zinedine Zidane mogao poštedjeti nastupa u današnjem susretu...

Kako i gdje gledati Svjetsko klupsko prvenstvo

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice Svjetskog klupskog prvenstva možete gledati putem usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

No zato su Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema potpuno spremni. Izvan pogona od ranije ostaju Gareth Bale i FabioCoentrao

Aktualni prvak Srednje i Sjeverne Amerike, meksička America, nastup u polufinalu izborio je slavljem nad azijskim prvakom Jeonbukom. Očekivalo se da će Meksikanci imati mnogo lakši posao protiv južnokorejskog kluba, ali do samog kraja opasno su živjeli. Imali su Korejci čak i prednost na poluvremenu, no u posljednjih pola sata ukazao se Silvio Romero i s dva gola riješio pitanje pobjednika.

Ricardo La Volpe, trener Americe, svjestan je tko je danas favorit, ali nada se iznenađenju...
'Nema veze tko nosi koji dres, igrači na terenu oni su koji će presuditi pobjednika. Naša je velika prednost to što od nas danas nitko ništa ne očekuje te bez ikakvog pritiska možemo igrati protiv ponajbolje svjetske momčadi. Moramo odigrati dvostruko bolje nego što to inače činimo. Pokušat ćemo igrati visokim intenzitetom i ne dati Realu da diše, naša dva igrača uvijek će biti na jednom njihovom koji bude imao loptu, pa makar morali juriti po čitavom terenu. Kao što sam rekao, igramo protiv super jake momčadi i danas će se vidjeti od čega smo sazdani', kaže La Volpe.

Kapetana Rubensa Sambuezu trener je poštedio nastupa u četvrtfinalu, ali danas će ga La Volpe od prve minute gurnuti u vatru kako bi dobio bolju kontrolu igre u sredini. Ekvadorski napadač Michael Arroyo svojim je ulaskom na poluvremenu trgnuo momčad koja je preokrenula protiv Jeonbuka, pa se očekuje da će danas od prve minute ići na teren.