NEDJELJNI PROGRAM

Evo gdje možete gledati Dinamo te derbi HT Prve lige na Rujevici

17.03.2019 u 09:20

Bionic
Reading

Danas će biti kompletirano 25. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, Gorica od 15 sati dočekuje Dinamo, a na Rujevici se od 17.30 igra derbi između Rijeke i Osijeka

Gorica – Dinamo (15, Arenasport 3)

Jučerašnjom pobjedom nad fenjerašem Rudešom momčad Hajduka preuzela je barem na jedan dan petu poziciju na prvenstvenoj tablici od Gorice, no Jakirovićeva momčad pobjedom nad liderom može potpuno zakomplicirati utrku za europskim pozicijama. Gorica igra odlično ove sezone i nakon podjele bodova s Interom i Hajdukom u posljednja je dva kola upisala uvjerljive pobjede nad posljednjeplasiranim Rudešom i pretposljednjom Istrom. U oba je navedena susreta momčad Gorice po tri puta tresla suparničku mrežu, te s mnogo optimizma čeka susret s Dinamom.

Nakon dva minimalna poraza, Jakirović se nada prvom pozitivnom rezultatu protiv Dinama:

'Mislim da smo spremni. Cijeli tjedan ekipi govorim kako u ovoj utakmici trebamo uživati. Biti će pun stadion, moramo se dobro prezentirati, a daje nam za pravo i tri posljednja rezultata. Ne moram ni govoriti koliko nas teška utakmica čeka, ako Dinamo Osijeku i Rijeci s rezervnom momčadi zabije po tri komada. Znam kako kolega Bjelica razmišlja, njemu su svi prvotimci i očekujem kako će i protiv nas istrčati deset u potpunosti novih igrača u odnosu na utakmicu s Benficom. To su momci željni dokazivanja, a svi imaju veliku kvalitetu.'

Za Jakirovića je odlično što nema novih problema sa suspenzijama i ozljedama, što znači da najvjerojatnije neće raditi promjene u sastavu koji je uvjerljivo slavio protiv Istre u prošlom kolu.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

  • +11
HT Prva liga, 24. kolo: Dinamo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamova europska bajka završena je prošlog četvrtka na Luzu. Nije uspio hrvatski prvak obraniti prednost iz prve utakmice protiv Benfice iako je dobro parirao favoritu veći dio utakmice. O prolasku u četvrtfinale Europske lige odlučivali su detalji, a oni nisu išli u korist Dinama. Nedosuđeni jedanaesterac, te veliki promašaji Gojaka i Atiemwena, a s druge strane tri nevjerojatno precizna dalekometna udarca Benficinih igrača koje nije uspio zaustaviti ni vrlo sigurni Livaković. Dinamo se sada može okrenuti domaćim obavezama, no završnicu prvenstva Bjelica može odraditi mirno budući da njegova momčad ima ogromnih 17 bodova prednosti pred prvim pratiteljem.

Bjelica mora europsku avanturu ostaviti iza sebe jer je pred Dinamom nova prvenstvena utakmica:

'Gorica ima sjajnu sezonu, dobro rade i pokazuju se u najboljem svjetlu. Uz Dinamo su najbolja gostujuća momčad lige. Mi svaki put kad igramo s njima imamo težak posao. Vjerujem da ćemo biti bolji, no znamo da ćemo se morati dobro oznojiti. Gorica je hit prvenstva, ali zaslužuju biti tu gdje jesu. Imaju sjajne igrače i odličnog trenera. Stabilan su klub koji bez pritiska može pokazati svoje najbolje lice. Imaju puno manji pritisak od Hajduka, Rijeke i Osijeka, te to pokazuju iz kola u kolo. Konstanta su ove sezone i na tome im treba čestitati.'

Kao i do sada, Bjelica će u prvenstvu odmarati igrače koje je koristio u europskoj utakmici. Zbog suspenzija susret s Goricom moraju propustiti branič Lešković i veznjak Knežević, a priliku bi ponovno trebali dobiti rezervni vratar Zagorac, bek Moharami, stoper Perić, veznjak Majer, te napadač Gavranović. U početnom se sastavu Dinama očekuje i Atmienwen koji je nakon odličnih igara u dresu Gorice tijekom prvog dijela sezone izborio zimski transfer u prvaka Hrvatske.

Rijeka – Osijek (17.30, Arenasport 3)

Dinamo je ove sezone nedodirljiv za sve konkurente, a to je zorno demonstrirao upisavši uvjerljive pobjede nad Rijekom i Osijekom i to unatoč činjenici da je u oba navedena susreta Bjelica zbog europskih obaveza odmarao svoje najbolje igrače. Rijeka je trenutno prvi pratitelj Dinama s velikih 17 bodova zaostatka, a drugom mjestu Bišćanove momčadi prijeti sljedeći suparnik Osijek koji ima dva boda manje. Ne brilijira Rijeka u posljednje vrijeme, no razlog za to može se pronaći u nevjerojatno velikom broju ozlijeđenih igrača pa se Bišćan iz utakmice u utakmicu bori kako bi uopće sastavio kompetitivnu jedanaestorku za prvenstvene utakmice.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Bišćan je najavio derbi s Osijekom:

'Sigurno je pred nama ekstra zahtjevna utakmica, no vjerujem da smo u stanju izvući maksimum iz sebe. Uz pomoć naše publike u stanju smo odigrati na optimumu naših sadašnjih mogućnosti. Vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu i tri važna boda. Biti će i nakon ove dvije utakmice puno bodova u igri, no sada nam je najvažnije koncentrirati se na Osijek. Nakon toga je kratka stanka, nakon čega se nadamo da ćemo imati više igrača na dispoziciji.'

  • +10
Hrvatski telekom Prva HNL, 21. kolo, Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Poznato je da Rijeka već duže ima velikih problema s ozljedama brojnih igrača, a Bišćanu dodatan problem pred utakmicom s Osijekom predstavljaju izostanci beka Mamića i veznjaka Pavičića koji su suspendirani. Ponajbolji ofenzivac Heber vratio se treninzima, no Bišćan je rekao da na njega ne računa za susret s Osijekom. Prema špekulacijama moguće je da se Hebera ne želi forsirati jer je izgledno da bi mogao napustiti Rijeku kako bi karijeru nastavio u MLS-u.

Predsjednik Osijeka ima velike ambicije, no unatoč ulaganjima njegova želja o utrci za naslovom prvaka Hrvatske za sada se ne ostvaruje. Prošle je sezone Osijek prečesto gubio bodove u situacijama kada je bio veliki favorit, a ni ove sezone Zekićeva momčad ne uspijeva doći do kontinuiteta dobrih prezentacija i rezultata. U šest utakmica nakon zimske stanke momčad Osijeka upisala je tek dvije pobjede i to minimalne protiv dvije posljednjeplasirane momčadi lige. Muči se momčad Osijeka s kreacijom i uglavnom postiže pogotke nakon prekida, a ni u obrani ne djeluje pretjerano čvrsto pa ne čudi da ni Zekićeva trenerska pozicija više nije pretjerano sigurna.

Zekić vjeruje da Osijek može do pobjede na Rujevici:

'Svi smo svjesni koliko je važna ova utakmica, prije svega na bodovnom planu, ali onda i na psihološkom. Kada bismo ostvarili pozitivan rezultat, na stanku bismo otišli zadovoljni i lakše bismo se pripremali za nastavak sezone. Vijesti o problemima koje Rijeka ima trebale bi za nas biti samo dodatan razlog za mobilizaciju. Uostalom, tek kad vidimo zapisnik znati ćemo koliko im igrača nedostaje. Moramo se postaviti kako treba, a to ovog proljeća nije često bio slučaj. S obzirom na vrijednost ovih bodova i mogućnosti koje nam eventualna pobjeda nudi, nemamo nikakvog opravdanja, a još manje razloga za kukavički pristup.'

Prilikom najave susreta Zekić je naglasio kako je stanje u momčadi dobro, a osim na ozlijeđenog napadača Hentya na Rujevići neće moći koristiti suspendiranog Lončara. U konkurenciji za nastup nema ni sjajnog izvođača slobodnih udaraca Bočkaja koji je zbog nediscipline odstranjen iz momčadi.