SUBOTNJI PROGRAM

Evo gdje možete gledati današnja dva derbija SuperSport HNL-a; Osijek prijeti Dinamu, a na Rujevici nas očekuje regionalni okršaj

29.10.2022 u 09:53

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 15. kola SuperSport HNL-a, dva derbija, na Rujevici Rijeka dočekuje Istru 1961 (15, MAXSport 1), a u Gradskom vrtu Osijek je domaćin Dinamu (17.30, MAXSport 1)

Rijeka – Istra 1961 (15)

Derby della Učka! Prvi ogled dvaju ekipa ove sezone u Puli okončan je remijem 1:1.

'Vidi se da je trener Istre iz Španjolske škole znači da mu je ekipa jako organizirana u svim situacijama. Igraju nogomet, vole jako igrati s loptom. Organizirani su u situacijama iz prekida. Jedna ekipa o kojoj sam čuo dobre stvari, a kasnije sam to i sam potvrdio kada sam pogledao neke njihove utakmice', rekao je trener Rijeke Serse Cosmi koji se dotakao i svojeg mentalnog stanja.

'Volio bih umiriti naše navijače. Mentalno sam zdrav, nakon utakmice protiv Slaven Belupa sam dobio nekoliko istih pitanja, a i čitao sam o tome zašto sam napravio samo jednu izmjenu tijekom susreta. Sada bih to objasnio i navijačima... Poznajem pravilo da se ne može tijekom susreta zamijeniti više od pet igrača, ali ne postoji pravilo gdje se mora, da ne kažem na silu, raditi izmjena.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U gostujućim redovima puni su optimizma. 

'Očekuje nas dobar derbi na divnom stadionu, i to s jakim protivnikom. Rijeka se pokušava vratiti iz neke lošije situacije, a mi idemo nastaviti s dobrom sezonom koju smo imali do sada te stavljamo naglasak želju za pobjedom na Rujevici. Prošle sezone nismo uspjeli dobiti samo Rijeku i Šibenik, a ove smo godine, smatram, bolji u nekim područjima kako ne bismo izgubili ovakve utakmice. Idemo tamo uživati u utakmici, pokazati kvalitetu i koliko želimo ta tri boda! Rijeka se u zadnjim utakmicama sve više popravlja, nakon promjene mnoštvo igrača i trenera. Tablica mi nije u ovom trenutku toliko bitna, koliko mi je važno da nastavimo provoditi svoj plan', izjavio je trener Puljana Gonzalo Garcia.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek – Dinamo (17.30)

Sjajan rezultatski niz Bijelo-plavih nakratko je zaustavljen u Varaždinu, ali Rene Poms sa stožerom i igračima želi značajnu pobjedu koja bi momčad vratila na pobjedničke staze.

'Nadam se da imamo pravi recept za Dinamo. Mislim da smo u zadnjim utakmicama pokazali da smo uvijek dobro pripremljeni za utakmice i to želimo ponoviti protiv Dinama. Imamo kvalitetnog suparnika, ali napravit ćemo najbolje što možemo da odigramo dobru utakmicu. Znamo i da će biti puno navijača koji će nas doći podržati pa im želimo uzvratiti kvalitetnom partijom i dobrim rezultatom. Imamo svoj stil igre i nećemo ga mijenjati, ali uvijek postoje određeni detalji kod suparnika kojima moraš malo prilagoditi momčad. Ali naš način igre se neće puno mijenjati, mislim da smo već pokazali koji nam je cilj, kako želimo igrati i želja nam je to pokazati i u idućoj utakmici', rekao je trener domaćina Rene Poms i dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ne mislim da puno olakšava što su preko tjedna imali utakmicu protiv Milana. Oni su profesionalci, utakmicu protiv Milana su ostavili iza sebe, a nakon što nisu ostvarili pozitivan rezultat sigurno dolaze u Osijek s namjerom da pobjede. Isto tako uoči utakmice s Chelseajem cilj će im biti pobijediti, ali mi smo spremni na to, znamo da su kvalitetni, koje su im jake strane, kada im je dobar dan jako je teško igrati protiv njih, ali imamo svoje kvalitete, svoj plan za ovu utakmicu i želimo im se suprotstaviti u otvorenoj borbi.'

Dinamo je u utorak na Maksimiru doživio težak poraz u Ligi prvaka od Milana (0:4) što je sigurno utjecalo na momčad hrvatskog prvaka.

'Vraćamo se nacionalnom prvenstvu, ispred nas je derbi. Rekli smo i ranije da je cilj kluba sačuvati primat u hrvatskom nogometu, a istovremeno se dočepat neke europske lige. Zasad to uspješno činimo, zbog toga nam je subotnja utakmica jako važna. Tražit ćemo bodovni učinak, vjerujem da u tome možemo uspjeti, bez obzira na dobrog domaćina koji u zadnjih šest utakmica ima pet pobjeda', rekao je Ante Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo je vodeća momčad hrvatskog prvenstva s 35 bodova, dok je Osijek treći s 24.

'Rene Poms je uspio složiti momčad, Osijek igra ofenzivnije, na gol više. Ima dobar niz, do ove utakmice u Varaždinu, ali to je bilo za očekivati, jer Osijek ima kvalitetan roster, do kraja prvenstva će se tražiti svoje mjesto u vrhu', kazao je Čačić.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport