PRAZNIK BORILAČKOG SPORTA

Evo gdje gledati UFC 161; ne propustite Miočića i Pokrajca!

15.06.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Borilački spektakl UFC 161 iz kanadskog Winnipega ekskluzivno možete gledati na PPV kanalu Fight Channel (25 kanal na MAXtv-u) ili online pay per view servisu Match.tportal.hr u noći sa subote na nedjelju (15/16. lipnja od 4 sata)

UFC 161 je apsolutno najveći praznik borilačkog sporta za hrvatske MMA fanove u 2013. godini. Stipe Miočić i Igor Pokrajac nastupaju u glavnom programu snažne priredbe u kanadskom Winnipegu; Miočić kao co-main event protiv jednog od najboljih teškaša svijeta Roya Nelsona, a Pokrajac odmah prije njega u okršaju s domaćim udaračem Ryanom Jimmom.

Izravan prijenos iz MTS Centra pogledajte ekskluzivno na pay per view kanalu Fight Channel (MAXtv kanal 25) u noći sa subote na nedjelju 16. lipnja s početkom u 4 sata iza ponoći ili na online pay per view servisu Match.tportal.hr (u nedjelju, 16. lipnja od 4.00 do 23.59 sati). Cijena eventa je 50 kuna.

Ako niste u mogućnosti pratiti ovaj borilački spektakl uživo, snimka će biti dostupna cijelu nedjelju do 23.59 sati na Pay Per View kanalu Fight Channel (MAXtv kanal 25) te na online pay per view servisu Match.tportal.hr

Dugo smo čekali ovakvu borilačku poslasticu: Spektakularan 'main event' u obliku okršaja dvije MMA legende, Rashada Evansa i Dana Hendersona, te čak dva Hrvata među glavnim borbama jedne PPV priredbe. Kanadski Winnipeg i UFC 161 će ostvariti naše želje i nadamo se donijeti sigurnost u Miočićevoj i Pokrajčevoj UFC karijeri.

Kako i gdje gledati UFC 161?

Izravan prijenos iz MTS Centra pogledajte ekskluzivno na Pay Per View kanalu Fight Channel (MAXtv kanal 25) u noći sa subote na nedjelju 16. lipnja s početkom u 4 sata iza ponoći. Oni koji nemaju MAXtv ovaj borilački spektakl mogu gledati na online pay per view servisu Match.tportal.hr (u nedjelju, 16. lipnja od 4.00 - snimka dostupna do 23.59 sata). Cijena eventa je 50 kuna.

Obojicu bez sumnje čeka vrlo zahtjevan zadatak i za pobjedu će im trebati sjajne izvedbe jer su i 'Big Country' i 'Big deal' teški protivnici. UFC Nelsona rangira kao 5. najboljeg teškaša svijeta, a čak ni kladionice ne daju previše šanse hrvatskom borcu s američkom putovnicom. Ipak, Miočić nas je s iznimkom posljednjeg nastupa i poraza prekidom od Stefana Struvea, razmazio vrhunskim izvedbama u oktogonu. Pobjede protiv Joeyja Beltrana, Philipa De Friesa i Shanea del Rosarija nam otkrivaju zašto su ga mnogi već sada proglasili budućim izazivačem u kraljevskoj teškoj kategoriji.

Nelson iza sebe ima sjajan niz od tri pobjede nokautom i slavlje protiv Miočića bi ga definitivno gurnulo među potencijalne izazivače. Stipe će, s druge strane, tražiti najveću pobjedu karijere kojom bi na duge staze osigurao siguran status u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Samo dvoboj ranije od Miočića i Nelsona u kanadski kavez će ući sada već UFC veteran Igor Pokrajac. The Dukeu će ovo biti deseti ulazak u oktogon uz jednak broj pobjeda, poraza i NC protiv Joeyja Beltrana. Upravo je meč protiv Ryana Jimma ključan za nastavak Igorove karijere. U slučaju pobjede imao bi samo jedan poraz u posljednjih šest nastupa što bi mu vrlo vjerojatno osiguralo novi ugovor s UFC-om. Poraz bi ga gurnuo u polje neizvjesnosti i iščekivanja jer američka promocija u posljednje vrijeme otpušta borce i sa samo dva poraza u nizu.

No Pokrajac je više puta do sada pokazao da najbolje reagira u najtežim situacijama stoga ne treba sumnjati da ćemo ga protiv Jimma gledati u najboljem izdanju. Kanadski 'karataš' ima tek dva meča u UFC-u, što ga čini znatno zelenijim borcem od hrvatskog predstavnika. Ipak, i ono malo što je pokazao nam je dalo do znanja da je ispred Pokrajca vrlo težak zadatak. Igor ima i dodatni motiv osvete jer je Jimmo u svom UFC debiju za samo sedam sekundi teško nokautirao australskog Hrvata i velikog Pokrajčevog prijatelja Anthonyja Perosha.

Glavne borbe u Winnipegu će ponuditi i sjajne okršaje Pata Barryja i Shawna Jordana u teškoj diviziji, odnosno ženski obračun Alexis Davis i Rosi Sexton. Dakako, ne smijemo nikako zaboraviti spektakularan main event između bivšeg prvaka Rashada Evansa i jednog od najlegendarnijih i najtrofejnijih MMA boraca svih vremena Dana Hendersona.

O snazi priredbe govori i podatak da su u uvodnom programu ostali borci poput Jakea Shieldsa, Tyrona Woodleyja, Seana Piersona, Sama Stouta i Yvesa Jabouina.

UFC 161: Miočić protiv Nelsona, Pokrajac protiv Jimma

UFC 161:
Evans vs. Henderson
Rashad Evans vs. Dan Henderson
Roy Nelson vs. Stipe Miočić
Ryan Jimmo vs. Igor Pokrajac
Alexis Davis vs. Roxi Sexton
Pat Barry vs. Shawn Jordan

Uvodne borbe:
Jake Shields vs. Tyron woodley
Sam Stout vs. James Krause
Sean Pierson vs. Kenny Robertson
Roland Delorme vs. Edwin Figueroa
Mitch Clarke vs. John Maguire
Yves Jabouin vs. Dustin Pague