PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Evo gdje gledati prvi okršaj Dinama i RB Salzburga

16.08.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Na putu prema prestižnoj Ligi prvaka i desetak milijuna eura nove zarade zagrebačkom Dinamu stoji austrijski Red Bull iz Salzburga (Arenasport 3, 20:45 - MAXtv). Prva utakmica igra se na Maksimiru... Podsjetimo, dvaput je austrijski prvak u zadnjih sedam godina bio koban za Dinamo, ali sada imaju nešto slabiji sastav nego tada i u Dinamu se nadaju da je došlo vrijeme za osvetu i plasman u skupinu Lige prvaka

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Ždrijeb doigravanja Lige prvaka donio je Dinamu za suparnika Salzburg, velikog dužnika, koji je dvaput Zagrepčane zavio u crno. Najprije je u sezoni 2009/2010. Salzburg zaustavio Dinamo u pretkolu Lige prvaka, da bi ga prije dvije sezone ponizio u skupini Europske lige pobjedama 4:2 i 5:1.

No, Salzburg je sada uvelike slabiji i zato u Dinamu planiraju veliku osvetu. Prva utakmica u Maksimiru im dolazi nakon što su prošle srijede u Splitu razbili Hajduk 4:0, a u subotu rutinski to potvrdili protiv Intera trijumfom 2:1, koji nakon vodstva nije dolazio u pitanje. Salzburg je naravno vrlo ozbiljan suparnik, vjerojatno jači od svih u Hrvatskoj, ali Dinamo više nema pravo na uzmak, niti alibije. Prijenos utakmice možete pratiti od 20:45 na kanalu Arenasport 3 (MAXtv - sportski paket).

- Mislima smo već odavno u utakmici jer ovo je naša najvitalnija i najkapitalnija utakmica, naravno, zajedno s onom u Salzburgu. Donosi nam taj dvoboj Ligu prvaka, koju svi priželjkujemo. Dobro smo se pripremili, nakon tih treninga i svih analiza znamo s kime igramo. Dobri su, ali gajim nadu da nisu toliko dobri kao prije dvije godine. Treba ih respektirati, no prije svega moramo gledati sebe. Ako budemo na razini kao protiv Hajduka, a možemo i bolje, nadam se da ćemo bolji biti baš u ovoj utakmici. Ispunimo li ta očekivanja, onda će rezultat biti pozitivan - kaže trener Dinama Zlatko Kranjčar, koji ima određenih problema oko sastava jer veznjak Ćorić ima ozlijeđen gležanj i teško da će moći pomoći, dok su otprije izvan stroja braniči Lešković, Sosa i Pivarić, pa će Matel opet morati na lijevu stranu.

Kada je taktika u pitanju Kranjčar će opet osnažiti vezni red i zaigrati s Jonasom, Benkovićem i Antolićem, tako da će Rog, Soudani i Fernandes, sva tri u odličnoj formi, biti naprijed.

- Ozljede poremete momčad i sigurno da je to zabrinjavajuće, ali sve zadnje utakmice su pokazale da se dižemo i s pravom tražimo put k uspjehu. Ova prva utakmica je bitna, ali druga odlučuje. Vjerujem da ćemo biti pravi i u Zagrebu, ali pogotovo u uzvratu. Tada ćemo, vjerujem, svi biti kompletni, najbolji Dinamo očekujem baš u uzvratu jer ako i bude pozitivan rezultat u Maksimiru, neće ništa biti riješeno, sve se rješava u Austriji - upozorava Kranjčar, koji je dobro prostudirao i suparnika.

- Salzburg igra u sustavu 4-2-3-1, a prelaze u 4-3-3, te imaju dobre pojedince. Bernardo, Ćaleta-Car, Hinteregger, Lazaro, Norvežanin Berisha i naravno kapetan Soriano. On je lider, on je strijelac, organizator igre, vraća se u defenzivu. No, imamo i mi dobre igrače, iskusniji smo za one dvije utakmice u skupini Europske lige prije dvije godine, većina igrača još je tu i imaju pozitivan motiv da anuliraju ta dva loša rezultata. Pozitivno razmišljamo, vjerujemo u sebe i idemo po pozitivan rezultat - odlučan je strateg Dinama Zlatko Kranjčar.

Ima jedna sličnost između Dinama i Salzburga, a ona je u tome što Dinamo desetljećima nije igrao proljeće u Europi, dok Salzburg nikada nije igrao u skupini Lige prvaka.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Najbogatiji austrijski klub dominira već desetak godina u svojoj ligi, ali onaj glavni europski cilj nije uspio ostvariti i zato je dosta njegovih glavnih igrača otišlo, neki u Leipzig, koji ima istog vlasnika Red Bull, neki u druge klubove (Mane, Alan, Kampl, Keita).

Salzburg sada vodi španjolski strateg Oscar Garcia, koji respektira Dinamo, ali ne izražava bilo kakav strah.

- Iskreno, nisam gledao Dinamo prije dvije godine, kao što tada nisam pratio Salzburg. Trenutačno je Dinamo jaka momčad, a već su triput igrali u skupinama Lige prvaka u ovom desetljeću. Sigurno neće biti laka utakmica, a mi se s druge strane borimo da po prvi put uđemo u Ligu prvaka - kaže trener gostiju Oscar Garcia, koji također ima nekolicinu igrača izvan stroja, ali nije riječ o ključnim nositeljima igre koje je već Kranjčar naveo.

- Imamo rekonvalescente, to su Leitgeb i Yabo, Miranda također, dok su svi ostali na raspolaganju - kaže Garcia, a još je Hwang na Olimpijadi u Brazilu.

- Filozofija kluba je osvajati naslove prvaka u Austriji, a što se Lige prvaka tiče, to je san, ali znamo koliko je teško bilo doći do ove runde. Najbolja momčad u povijesti Salzburga također je došla do play-offa, kao i mi sada i ovo je nova povijesna prilika. Nemamo što izgubiti i odigrat ćemo hrabro večeras u Zagrebu i pokušati napraviti što bolji rezultat za uzvrat - nada se trener gostiju Oscar Garcia, koji je najavio taktički raspored 4-3-3.