ZADNJE DVIJE UTAKMICE

Evo gdje gledati Dinamovu proslavu i oproštaj Rijeke od (ne)uspješne sezone

26.05.2024 u 09:29

Bionic
Reading

Danas se igraju posljednje dvije utakmice SuperSport HNL-a u sezoni 2023/24. Rijeka je od 15 sati domaćin Slaven Belupu, a Dinamo od 17:30 Rudešu. Obje utakmice možete pratiti na MAXSportu 1, MAXtv

Rezultatske neizvjesnosti nema. Željko Sopić i Rijeka se opraštaju od sezone u kojoj su dugo bili u igri za trofeje, a na kraju ostali praznih džepova. Nema dvojbe da je trener Riječana svojim medijskim nastupima u velikoj mjeri osigurao mir svlačionici i svu pozornost preusmjerio na sebe, no kada se lomila sezona presudilo je Dinamova navika pobjeđivanja u ključnim susretima. To je kvaliteta koja se ne stječe preko noći.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U međuvremenu se povuklo pitanja ostanka Sopića u Rijeci te medijska nagađanja kako su zahlađeni odnosi između njega i predsjednika Damira Miškovića.

'Kako da komentiram napise u medijima? Nikako. Ja sam trener Rijeke i imam ugovor do 30. lipnja 2025. godine. Što znače zahlađeni odnosi? Igrao sam u Njemačkoj u Borussiji Mönchengladbach i predsjednika vidio jedanput u tijeku godine. Vidim da se pišu gluposti, moja obitelj i ja smo bili nakon utakmice s predsjednikom na večeri. Ovo je privatan klub koji bi jako teško funkcionirao bez Miškovića. Čovjek ima sve karte u svojim rukama. Uvijek ih je i imao'.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Mišković bi, šuška se, na klupu rijeke volio dovesti Silvija Čabraju. Ova utakmica stoga je potencijalno i posljednja za Sopića kao stratega Riječana, a bit će zanimljivo vidjeti i reakciju tribina.

S druge strane sudbina je htjela da se u posljednjem kolu ogledaju prvak Hrvatske Dinamo i momčad koja napušta ligu Rudeš. Svečarska atmosfera potresa Zagreb, navijači pozivaju građane da istaknu obilježja Dinama na svojim prozorima, balkonima, automobilima... Maksimir je rasprodan, onaj dio tribina koji je u funkciji, pa će naslov prvaka na ovoj utakmici s igračima i stožerom predvođenim Sergejom Jakirovićem proslaviti oko 23 000 gledatelja.

  • +24
Dinamo slavlje nakon osvojenog Kupa 22.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

I sam je trener Dinama bio meta medijskih napisa o mogućim promjenama na klupi Modrih na što je odgovorio:

'Nakon dvostruke krune, otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo', poslao je Sergej Jakirović poruku s Rujevice nakon osvojenog Kupa. Uslijedila je podrška predsjednika kluba Velimira Zajeca. Vjerujemo kako je ona čvrsta jer Jakirović je pokazao svoje najveće vrijednosti kada je bilo najpotrebnije.

Vezano uz današnju utakmicu, činjenica je, da su obje momčadi napatile kroz sezonu, svaka na svojoj razini, pa je i jednima i drugima nakon duge godine cilj pokazati se u najboljem svjetlu.