KLADI SE PAMETNO

Euro: 'Raštimani' Španjolci na megdan Hrvatskoj

15.07.2014 u 10:56

Bionic
Reading

Hrvatska je na otvaranju vaterpolskog EP-a u Budimpešti bez ikakvih problema pobijedila Njemačku, a večeras ih očekuje daleko ozbiljnija utakmica protiv Španjolske

Momčad izbornika Tucka je odlično otvorila utakmicu te već sredinom prve četvrtine odlazi na 4:1, no uslijed kratkog upuštanja prvih osam minuta završava 4:3. Tucak je tijekom pauze malo podviknuo na igrače te se zaigrali ozbiljnije. Rezultat toga je pet uzastopnih golova Hrvatske koja u posljednju četvrtinu ulazi s nedostižnih 9:3. Na koncu su se malo opustili (promašili peterac i dva zicera) pa su Nijemci samo uljepšali rezultat do kraja.

Iz te utakmice treba izdvojiti dva detalja. Potvrdile su se riječi vratara Pavića kako će njihov forte biti igra obrane. Kada su zaigrali ozbiljno, Nijemce ne samo da su ostavili bez gola, nego i bez pravog šuta.

Drugi je pak užasan napadački dan Sandra Sukna. Imao je pomalo nevjerojatnih 0/7 uz promašeni peterac na samom kraju utakmice. Ovako je na koncu bilo uvjerljivo, što bi tek bilo da je Sukno nešto zabio...

'Zadovoljni smo rezultatom, ali ne i realizacijom. Imali smo jako puno prilika koje nismo iskoristili. Pripisat ćemo to činjenici da je ovo prva utakmica i da smo igrali rano ujutro. Pravo lice moramo tek pokazati,' rekao je Maro Joković te zatim najavio današnji dvoboj:

'Bit će to vrlo teška utakmica. Igrali smo u pripremama sa Španjolskom te smo ih pobijedili, no to ne mora značiti ništa. Oni će sigurno težiti vrlo brzoj igri, moramo ih u tom segmentu parirati.'


Španjolci su protiv Mađarske držali egal četvrtinu i pol, a onda su Mađari s tri uzastopna gola sve prelomili i otišli na nedostižnu prednost. Nisu izgledali najbolje, a razloge otkriva Dario Trojan, Hrvat koji sudi u španjolskoj ligi:

'Oni su fokusirani isključivo na OI, njima ovo služi samo za uigravanje. Veći problem od toga je loša atmosfera. Poznato je kako nema prvog vratara Lopeza zbog svađe s izbornikom Hernandezom, no ne zna se kako su još neki iskusniji igrači indirektno stali na stranu svog vratara. Barceloneta je zasjela na europski tron jer su odlična klapa, s reprezentacijom to nije riječ.'

U istinitost njegovoj riječi ćemo se uvjeriti već danas. Izgube li Španjolci i ovo, mogu polako početi razmišljati o razigravanju za pozicije.

Njihova najveća prijetnja dolazi s desne strane napada gdje imaju dvojicu lijevaka; Mallaracha i Garciju. Prvi je jučer zabio tri, drugi jedan gol. Zaustaviti njih biti će prvi zadatak hrvatske obrane.

'Naivno smo primili neke golove u drugoj četvrtini i olako smo pali. Bez obzira na to, mogu biti zadovoljan angažmanom svojih igrača. Jednako borbeni moramo biti i protiv Hrvatske, s naglaskom da moramo popraviti neke taktičke detalje. Svjesni smo važnosti utakmice, ali imamo iskusnu ekipu koja se može nositi s pritiskom,' zaključio je izbornik Hernandez.