PRVI S POKEROM

Eto'o dobio Drogbu i osvojio Afriku

20.12.2010 u 21:38

Bionic
Reading

Napadač aktualnog europskog i svjetskog nogometnog prvaka Intera iz Milana i kapetan kamerunske reprezentacije Samuel Eto'o (29) četvrti put u karijeri izabran je za afričkog nogometaša godine

Eto'o je bio proglašen za igrača godine u Africi tri puta zaredom, od 2003. do 2005. godine, a za ovogodišnji naslov najzaslužnije su njegove sjajne igre u dresu Intera s kojim je 2010. osvojio četiri trofeja - Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, talijansko prvenstvo i kup.

Drugo mjesto u ovogodišnjem izboru osvojio je prošlogodišnji pobjednik, napadač Chelseaja i kapetan reprezentacije Obale Bjelokosti Didier Drogba, dok je treći napadač reprezentacije Gane Asamoah Gyan.

U izboru za nogometaša Afrike sudjeluju 53 izbornika i kapetana reprezentacija s Crnog kontinenta, a Eto'o je prvi u povijesti koji je nagradu osvajao u četiri navrata. Do sada je vrh dijelio s Abedi Peleom i Georgeom Weahom. Lani je najbolji bio Drogba, ispred Eto'oa i Essiena.

Posljednji Afrikanac koji je barem dio sezone u kojoj je proglašen najboljim igrao u Africi je Nigerijac Amunike u 1994. godini.