Treći najveći transfer

Erling Haaland odlučio gdje će nastaviti karijeru; velikan ga u neočekivanom transferu dovodi za čak 170 milijuna eura

10.06.2021 u 06:27

Bionic
Reading

Erling Braut Haaland je vruća tema ovog prijelaznog roka, a navodno je već odlučio gdje će igrati iduće sezone

Erling Haaland navodno je izabrao gdje želi nastaviti karijeru. Interes za 20-godišnjeg čudesnog norveškog napadača su pokazali brojni velikani među kojima su se našli i Real Madrid, Barcelona i PSG, ali izgleda da je on izabrao nešto sasvim drugo.

Haaland je protekle sezone u dresu Borussije Dortmund odigrao 41 utakmicu i zabio 41 gol, te upisao 12 asistencija što ga svrstava među najbolje napadače u povijesti nogometa. Sjajnim igrama je privukao brojne velikane, a u zadnje vrijeme se pisalo kako će u Real u paketu s Kylianom Mbappéom iz PSG-a, no izgleda da će taj moćni tandem barem još neko vrijeme pričekati.

Haaland će navodno ovoga ljeta dres Borussije zamijeniti Chelseajevim ili barem tako tvrde mediji u Engleskoj. Navodno Thomas Tuchel upravo Haalanda vidi kao ključnu figuru koja mu nedostaje u borbi za sami vrh engleskog nogometa, a da se tu nešto kuha potvrđuju i mediji u Norveškoj.

Chelsea bi Haalanda trebao platiti oko 170 milijuna eura što bi norveškog napadača učinilo trećim najskupljim transferom u povijesti nogometa. Prvo mjesto i dalje drži PSG-ov dvojac. Neymar je u Pariz stigao iz Barcelone za 222 milijuna eura, dok je Kylian Mbappé došao iz Monaca za 180 milijuna eura.