PRVI FAVORIT ZA ZLATO

EP u atletici ostao bez jedne od najvećih zvijezda; počeo je prvu disciplinu, a onda odjednom stao i mahnuo publici - gotovo je!

15.08.2022 u 12:08

Bionic
Reading

Svjetski prvak u desetoboju Francuz Kevin Mayer odustao je u ponedjeljak od natjecanja na Europskom prvenstvu koje se održava u Münchenu u prvoj disciplini, na 100 metara

Tridesetogodišnji Mayer je smanjio napor u utrci na oko 70 metara, a onda je mahnuo publici na Olimpijskom stadionu u Münchenu.

Dvostruki olimpijski viceprvak (2016. i 2021.) i dvostruki svjetski prvak (2017. i 2022.) u desetoboju suočio se s dosad neviđenim nizom od dva desetoboja u tri tjedna, on koji se navikao fokusirati samo na jedan po sezoni. Upozorio je da 'neće riskirati' ni najmanju ozljedu. Svjetsko prvenstvo održano je prije tri tjedan u Eugeneu.

'Bit ću iskren, u maloj sam nevolji. Osjećam da se moje tijelo nije oporavilo', rekao je Mayer u subotu, dva dana prije početka.

'Priznajem da postoji mali strah da se ne ozlijedim i tako utječem na sljedeće sezone', dodao je.

'Ako me uopće ne boli, desetoboj ću izvoditi do kraja. Ali ako postoji bilo kakva bol i rizik da bi me to moglo koštati u budućnosti, neće biti vrijedno toga', kazao je.

Sljedeće godine se u Budimpešti održava Svjetsko prvenstvo, a onda 2024. Olimpijske igre u Parizu.