ŠEF JE REKAO SVOJE

Poznat je datum konačne odluke o Schumacherovoj budućnosti, nije moglo ni bez pitanja o zadnjem skandalu te uoči početka sezone odbačenom vozaču

15.08.2022 u 08:15

Bionic
Reading

Poznat je datum konačne odluke o Schumacherovoj budućnosti, nije moglo ni bez pitanja o zadnjem skandalu u Formuli 1 kao i o odbačenom vozaču uoči sezone

Guenther Steiner, šef Haasa, govorio je o aktualnim temama vezanim uz njegovu momčad, ali i uz Formulu 1 Prvo se govorilo o budućnosti Micka Schumachera kojem ugovor s Haasom završava na kraju ove godine, a do mogućeg produljenja zasad nije došlo.

Mladi Nijemac vozi svoje drugo prvenstvo, nakon što je iz Formule 2 došao kao aktualni prvak, a u debitantskoj sezoni imao je nekonkurentan bolid. Što se tiče 2022., imao je dvije velike nesreće u Saudijskoj Arabiji i Monaku koje su momčad koštale milijune eura, ali je osvojio i svoje prve bodove u Velikoj Britaniji, a zatim i u Austriji.

Šef Steiner priznao je da pregovori o produženju ugovora tek trebaju započeti, a dotakao se i priče oko toga da je Mick bio jedan od kandidata za Aston Martin za 2023., jer u mirovinu odlazi Sebastian Vettel, no to je mjesto brzo zauzeo Fernando Alonso.

'Nismo razgovarali o vožnji za sljedeću godinu s Mickom. Nije razgovarao s nama i mi nismo razgovarali s njim - želimo vidjeti što se događa. Ova stvar s Aston Martinom dogodila se vrlo brzo i nitko nije imao vremena stvarno razmišljati o tome, ali bilo je glasina da bi Schumacher mogao zamijeniti Vettela', rekao je Steiner.

Potvrdio je da će bilo kakva odluka o Schumacherovoj budućnosti biti donesena zajedno s Ferrarijem, a kao zadnji datum za konačnu odluku dao je VN Italije 11. rujna.

Steiner je priznao i kako je bio iznenađen što je Oscar Piastri (21) odbio Alpine  (iz kojeg odlazi Alonso u Aston Martin) za svoju debitantsku momčad u F1.

'Piastrija smo gledali kao vozača Alpinea, oni su ga odgojili, doveli do ove razine i pomogli mu, tako da sam mislio da će sigurno voziti tamo nakon što je Fernando otišao. Mislim da iza toga stoji nešto više, ali nemam nikakvih detalja o tome.'

Nije moglo ni bez pitanja o Rusu Nikiti Mazepinu koji je izgubio mjesto u momčadi Haasa uoči sezone zbog invazije njegove zemlje na Ukrajinu, a koji je tužio svoju bivšu momčad pa je sve na sudu.

'Radimo na tome i riješit ćemo to.'