što mu je to trebalo?

Englezi nakon debakla u Ligi nacija traže smjenu izbornika, a on tvrdi: Ja sam pravi čovjek za ovu reprezentaciju!

25.09.2022 u 19:35

Bionic
Reading

Engleska je ispala iz elitne skupine Lige nacija. Nakon poraza 1:0 u Milanu od Italije zabetonirana je na posljednjem mjestu, iza Mađarske, Italije i Njemačke. Na dnu će i ostati, a u dosadašnjih pet utakmica te skupine Engleska nikoga nije pobijedila te je postigla jedan jedini gol. I to iz penala... Engleska javnost zato traži ostavku izbornika Garetha Southgatea

'Moje je mišljenje kako sam i dalje pravi čovjek i izbornik za ovu reprezentaciju. Mislim da sam najbolje rješenje za Svjetsko prvenstvo koje nam slijedi, jer moj ostanak donosi stabilnost, promjena bi unijela novi nemir', kazao je engleski izbornik Gareth Southgate komentirajući pozive na njegovu smjenu te dodao:

'S pravom smo na meti kritika jer u posljednje vrijeme jer rezultati nisu kakve bi Engleska trebala imati, makar mislim da je igra na zadnjem susretu kod Italije bila dobra.'

Još ranije mnogi su se mediji okrenuli protiv aktualnog izbornika, a nakon pada u Ligu B Lige nacija ti su napadi postali još žešći.

  • +6
Italija - Engleska, Liga nacija, 23.9.2022. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

'Mislim da su mladi igrači koji su sada u reprezentaciji mnogo naučili kroz ove utakmice u Ligi nacija. Uvjeren sam da će nam dvoboji kao što je bio ovaj kod Italije pomoći da budemo još spremniji. Ranije smo prije svjetskih prvenstava igrali protiv slabijih suparnika i ti bi nas rezultati zavarali. Sada je situacija drugačija', zaključio je Gareth Southgate.