odlazi ili ne?

Engleski novinar rekao veliku istinu o Ivanu Rakitiću i njegovom statusu u Barceloni

15.06.2019 u 19:03

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, i veznjak Barcelone, na zasluženom je odmoru a mir od svakodnevice i čitanja raznoraznih medijskih napisa o mogućem transferu pronašao je u Dubaiju

Ivan Rakitić posljednjih je dana često spominjan po medijima, kao jedan od igrača koji bi mogao napustiti Barcelonu.

No, njegov stav je jasan, ima ugovor s katalonskim klubom kojeg želi odraditi što je duže moguće.

S druge strane, iz kluba su počele stizati informacije i kako je trener Ernesto Valverde dopustio da se Rakitića proda.

Naime, uoči prošle sezone, kada je Rakitić briljirao s hrvatskom na svjetskom prvenstvu, za 'Raketu' se opasno zagrijao PSG te ga navodno želio kupiti za čak 90 milijuna eura. Rakitić nije ni želio čuti, a onda mu je i Valverde otkrio kako ga i dalje želi u momčadi.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Međutim, trener koji se jedva spasio otkaza sada više nije u tolikoj milosti i njegova riječ baš nema takvu težinu, sada je navodno okrenuo leđa Rakitiću i pitanje je kako će se razvijati situacija. Tim prije što se javljaju klubovi koji bi željeli Ivana u svojim redovima.

Među onima kojima je Rakitić visoko na listi želja je i Manchester United, kojeg vodi Ole Gunnar Solskjaer. Ipak, prema napisima engleskog novinara Duncana Castlesa, u ovom trenutku taj transfer čini se teško izvedivim, a Daily Star ga i citira.

'Rakitć je vrlo visoko na popisu želja za vezni red. Međutim, imam informaciju da on ne želi iz Barcelone te da se odupire trasferu. Osim toga, Barcelona ga ne bi pustila ispod 50-55 milijuna eura, što je u ovom trenutku preskupo i za United. zato i sumnjam da će već ovog ljeta preseliti među 'vragove'. Mislim da je realnije da United Rakitića dovede iduće godine, tim prije što u novoj sezoni United neće igrati Ligu prvaka', rekao je Castles te poentirao.

'I sumnjam da će u Barceloni biti baš tako razočarani ako ga ne prodaju, jer imati igrača takve kvaliete može biti samo dobitak'.