FIFA_SP_2018.svg

pritisak na fifu

Engleski BBC se nada da će Domagoj Vida ipak biti suspendiran uoči polufinala!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 10.07.2018 16:25
  • Objavljeno 10.07.2018 u 16:18
Bionic
Reading

Dio engleskih medija tvrdi da Fifa ponovo istražuje Domagoja Vidu zbog drugog videa koji se pojavio na internetu, na kojem slavi Ukrajinu, pije pivo, pjeva i prijatelju iz Beograda obećaje dernek...

Englezi očajnički žele oslabiti hrvatsku reprezentaciju uoči okršaja na stadionu Lužnjiki u srijedu, a nadu im je dao video koji nije bio u prvom planu u nedjelju, onaj na kojem Domagoj Vida pozdravlja prijatelja Jovana iz Beograda, pije pivo, pjeva narodnjak i obećaje dernek kad se pojavi u susjednoj zemlji. Sve je to iz nepoznatog razloga začinio pozdravom 'Slava Ukrajini', vjerojatno jer se radi o osobi koju je upoznao u Kijevu.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uglavnom, novinar BBC-a Richard Conway tvrdi da Fifa pregledava i taj video te u huškačkom stilu naglašava kako je osim 'slava Ukrajini' Vida uzviknuo i da će 'Beograd gorjeti'. Čovjeku koji se na Twitteru predstavlja kao novinar godine nije jasno da ta fraza nema veze s eksplozivom, nego se vjerojatno prije svega radi o plesanju na stolu u ritmu cajki, uz eventualno koju razbijenu čašu.

U svakom slučaju, očajnički je to pokušaj jednog od najuglednijih svjetskih medija da nam vršenjem pritiska oslabi reprezentaciju, jer Fifa je hrvatskog braniča već upozorila zbog lupanja gluposti i na tome će i ostati. A što se Domagoja Vide i njegovog nepopravljivog nedostatka samokontrole tiče, trebalo bi prije svega suspendirati onog tko mu nije zaključao mobitel prije utakmice s Rusijom i skrivao ga dok branič malo ne dođe k sebi.

Sporni video POGLEDAJTE OVDJE!