FIFA_SP_2018.svg

penali izbacili kolumbiju

Engleska se na dramatičan način spasila i ostala na putu hrvatskoj reprezentaciji

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 10:26
  • Objavljeno 03.07.2018 u 22:56
Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija pobijedila je ovog utorka Kolumbiju u Moskvi nakon drame udaraca s bijele točke, u dvoboju osmine finala u kojem je vodila sve do 93. minute regularnog dijela susreta, a na kraju je bilo jako blizu ispadanju...

Ljubitelji nogometa svjedočili su trećoj velikoj drami na SP-u u Rusiji. Nakon Rusije i Hrvatske koje su prošle dalje zahvaljujući boljem izvođenju penala, isto je napravila Engleska koja je bila na rubu ispadanja protiv Kolumbije.

  • +37
SP 2018., osmina finala: Kolumbija - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Englezi su u ovaj dvoboj ušli u ulozi favorita, s obzirom na ozljedu Jamesa Rodrigueza i uglavnom su jalovo dominirali travnjakom, sve dok nisu dočekali svoj trenutak u 57. minuti, kada je Carlos Sanchez pretjerao u jednom naguravanju nakon kornera, a sudac Mark Geiger pokazao je na bijelu točku. Nakon višeminutnog natezanja i svađanja igrača i arbitra koje nije bilo prvo takvo na ovoj utakmici, Harry Kane sigurno je realizirao penal kojeg je sam i izborio.

Kolumbijci su počeli prijetiti tek u posljednjih deset minuta utakmice, ali na užas engleskih navijača to im je bilo dovoljno vremena, jer je Jerry Mina u 93. minuti glavom postigao svoj treći gol na SP-u i odveo susret u produžetak.

U dodatnih 30 minuta nije bilo odluke pa su presudili udarci s bijele točke. Tamo je Henderson bio prvi koji je kiksao, ali zatim je Pickford nadmudrio Uribea i Baccu pa su Englezi prošli dalje.

Time smo dobili i posljednjeg sudionika četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Engleska će u subotu igrati protiv Švedske, a pobjednik će ići u polufinalu na boljeg iz dvoboja Hrvatske i Rusije...

SP u nogometu, osmina finala:

Engleska – Kolumbija 1:1 (Kane 57 / Mina 90+3), 4:3 nakon penala