FIFA_SP_2018.svg

MOGUĆI PROTIVNIK NAŠIMA

Čvrsti Šveđani poslali Shaqirija i Švicarsku kući: Tko ih može zaustaviti?

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 03.07.2018 17:54
  • Objavljeno 03.07.2018 u 17:54
Bionic
Reading

Švedska nogometna reprezentacija ovog utorka u Sankt Peterburgu pobijedila je Švicarsku pogotkom Emila Forsberga iz 66. minute te tako prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva...

Jane Andersson uzeo je još jedan veliki skalp. Švedski izbornik ostavio je Italiju i Nizozemsku bez nastupa na SP-u, a Njemačka je ispala u zajedničkoj skupini, da bi ovog utorka upisao impresivnu pobjedu i protiv Švicarske te tako izborio četvrtfinale velike nogometne smotre.

  • +25
SP 2018., osmina finala: Švedska - Švicarska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čvrsti Šveđani ponovo su odigrali dobru organiziranu utakmicu u kojoj nisu primili pogodak, iako su Švicarci imali dominaciju u broju kornera, a i nisu izgledali loše niti u polju, no ništa im to nije pomoglo.

Švedska je u prvom poluvremenu dvaput opasno zaprijetila Sommeru preko Berga i Ekdala, no otišlo se bez golova na odmor. U 66. minuti Šveđani su došli na svoje kada je udarac Emila Forsberga zapeo u nogu Akanjija i završio u mreži.

Do kraja susreta Olsen je uspješno zaustavio sve napade Švicaraca koji su još jednom zapeli u osmini finala, stepenici na kojoj najčešće zapinju na velikim natjecanjima.

Švedska je pak izborila prolazak među osam najboljih reprezentacija u Rusiji i tako postala mogući protivnik Hrvatske u eventualnom polufinalu. U četvrtfinalu će pak igrati protiv boljeg iz dvoboja Engleske i Kolumbije...

SP u nogometu, osmina finala:

Švedska – Švicarska 1:0 (Forsberg 66)