ISCRPLJUJUĆIH 120 MINUTA

Emotivno obraćanje čovjeka koji je ispisao argentinsku povijest

10.07.2014 u 08:47

  • +15

Polufinale SP-a, Nizozemska - Argentina

Izvor: Reuters / Autor: Ueslei Marcelino

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Argentine Alejandro Sabella bio je iznimno zadovoljan ulaskom u finale Svjetskog prvenstva, nakon što su njegovi momci u rovovskoj bitci slavili protiv Nizozemske boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon remija bez golova u regularnih 90 i 30 minuta produžetaka Argentinci su s 4:2 bili bolji u lutriji jedanaesteraca. Sabella je bio iznimno zadovoljan učinkom svih svojih igrača, koji su uspjeli proći reprezentaciju koja je na ovom Svjetskom prvenstvu razbila još uvijek aktualne prvake svijeta Španjolce s čak 5:1.

'Jako sam sretan iz nekoliko razloga. Sretan sam zbog igrača, cijelog stručnog stožera, svih Argentinaca, moje obitelji i svih onih koji su na ovaj ili onaj način pridonijeli uspjehu ove reprezentacije', rekao je emotivni Sabella, te nastavio:

'Ovo radim za svoju obitelj, Argentinski nogometni savez i ljude u Argentini. Ispisali smo povijest i plasirali smo se u finale', veli argentinski izbornik, koji se potom osvrnuo i na iscrpljujućih 120 minuta igre, te lutriju jedanaesteraca.

'Moji igrači imaju slobodu promijeniti svoju poziciju ili kretanje ako misle da je to ispravan potez. Bilo im je jako teško zatvarati prazan prostor, ali ni u jednom trenutku nisu posustali. Ja sam ih u tome podržavao i zato sam u igru uveo napadače', otkrio je Sabella, koji je za kraj rekao i riječ dvije o suparniku u finalu.


'Njemačka je uvijek pokazivala nevjerojatnu fizičku snagu, mentalnu i taktičku superiornost. Kroz povijest je imala niz velikih igrača, a u posljednje vrijeme ima i nekoliko sjajnih naturaliziranih reprezentativaca poput Ilkaya Gündogana. To je reprezentacija koja zna što je timski rad i organiziranost, a uz to posjeduje nevjerojatnu nogometnu kvalitetu', zaključio je Sabella.

Vratar Sergio Romero bio je argentinski junak u sinoćnjoj utakmici s dva obranjena jedanaesterca.

'Moramo uživati u ovom trenutku. Uživat ćemo večeras, a već se sutra okrećemo finalu. Jako sam sretan zbog svega. Jedanaesterci su pitanje sreće, to je istina. Ali ja sam bio jako samouvjeren i vjerovao sam da mogu obraniti nešto. Sve je na kraju ispalo tako dobro', rekao je Romero, kojeg su u Argentini odmah usporedili s legendarnim Sergiom Goycocheom, koji je u polufinalu 1990. godine također obranio dva jedanaesterca Talijanima i poslao Argentince u finale.

Utakmica Njemačke i Argentine na rasporedu je u nedjelju s početkom u 21 sat.