NEPOBJEDIVA I NEUNIŠTIVA

Emotivna Sandrina poruka zbog koje će se neki dobro zamisliti

01.09.2017 u 23:07

Bionic
Reading

Fenomenalna Sandra Perković slavila je u finalu Dijamantne lige u Bruxellesu te osvojila šesti dijamant u nizu u bacanju diska, a zatim je dala ocjenu cijele sezone

Sandra Perković uspjela je šesti put zaredom slaviti u Dijamantnoj ligi, ovaj put u drukčijem formatu natjecanja, u kojem je bilo bitno pobijediti danas, inače svi dosadašnji uspjesi ne bi značili ništa.

'Jako sam sretna, šesti trofej je u mojim rukama. Svaki put kad sam nastupala na finalu Dijamantne lige sam pobijedila, to je ono što me motiviralo. Sat vremena prije finala počela je kiša, to je omelo koncentraciju, inače mislim da sam mogla baciti do 70 metara. Trudila sam se iz serije u seriju, dala sam sve od sebe jer je krug bio mokar i malo klizak, no u drugoj seriji sam popravila', prenosi Sandrine riječi HRT.

'Dala sam sve od sebe, ponosna sam što sam ove sezone osvojila sve što se osvojiti dalo. Na prvom mjestu je Svjetsko prvenstvo u Londonu i dva hica preko, tri blizu 70 metara. Na drugom mjestu je ovaj veliki trofej koji nikad nije bilo teže osvojiti. Nije bilo bitno koliko si bio dobar cijelu sezonu, bilo je bitno biti dobar danas, i eto, pala je kiša, moglo je biti kobno, ali hvala Bogu na dobroj fizičkoj pripremi i psihičkoj snazi', o cijeloj sezoni je rekla Perković.

'Sezona je gotova, bila je dosta naporna, dali smo sve od sebe, ocijenila bih je s 5,0, jedva čekam obranu, početi ponovo. Hvala vam od srca što se bili uz mene i ovu i prošlu sezonu, i sponzorima koji su me pratili na cijelom ovom putu.'

Poruka onima koji su u nju prestali vjerovati te su mislili kako je njezina era gotova...

'I kad su neki mislili da je moj kraj, da neću biti najbolja, pokazala sam suprotno zahvaljujući snazi ljudi koji su bili oko mene', zaključila je.

Podsjećamo, najbolja hrvatska atletičarka je na najbolji mogući način završila sezonu. Nakon što je u kolovozu u Londonu u svoje vlasništvo vratila svjetsko zlato pa tako sada drži sve najvažnije titule (ona je i aktualna olimpijska pobjednica te europska prvakinja) i poslije fenomenalnog nastupa na Hanžeku prije tri dana u Zagrebu gdje je srušila rekord mitinga (70,83), Sandra je nastavila niz nepobjedivosti.

Hrvatska diskašica je u Bruxellesu slavila hicem iz treće serije od 68,82, čemu su prethodila dva loša hica i svađa sa sucima, te tako osvojila dijamant šestu godinu zaredom, a za to je dobila i 50 tisuća dolara.

Dodajmo da je njezin disk i u petoj seriji odletio dalje od svih konkurentica (68,68).

  • +3
Sandra Perković oborila rekord Hanžeka Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uvjeti nisu bili idealni, ali ipak ostaje žal što Sandra nije srušila rekord mitinga koji čak 31 godinu drži Cvetanka Hristova 69,84 m još od 5. rujna 1986.

Inače, ovo je bila fenomenalna sezona za Sandru, jer je u 2017. postavila i svoj najbolji rezultat u životu – 71,41 u Bellinzoni što je bio i najdalji hitac u zadnjih 25 godina.

Spomenimo kako je na mitingu u Bruxellesu druga bila Australka Dani Stevens sa 65,85 m, a treća Kubanka Denia Caballero sa 64,61 m.

  • +12
Sandra Perković u finalu SP-a u Londonu Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ