PROPISANE NAGRADE

Otkrivamo koliko je točno Sandra Perković zaradila od novog svjetskog zlata

14.08.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Sandra Perković, koja je na SP-u u Londonu osvojila svoje drugo svjetsko zlato, osim osobne satisfakcije solidno je i financijski prošla od strane Vlade Republike Hrvatske i Međunarodne atletske federacije

Naša 27-godišnja atletičarka u finalu je, u drugoj seriji, bacila disk do 70,31 metara što joj je osiguralo drugo svjetsko zlato.

'Nikad u životu nisam imala ovako dobro natjecanje, a mogla sam baciti i dalje. Bodrila sam se iz serije u seriju, imala sam tehničkih problema, ali iz natjecanja u natjecanje ću to ispraviti', kazala je nakon slavlja s hrvatskom zastavom Sandra.

Prema već poznatoj uredbi o kriterijima za dodjeljivanje držanih nagrada za vrhunska sportska postignuća, koju je donijela Vlada Republike Hrvatske na temelju članka 83. stavka 3. Zakona o sportu, Sandra Perković dobit će 60 tisuća kuna, a stručne osobe iz njenog tima uključujući trenera Edisa Elkasevića podijelit će 96 tisuća kuna.

No, svakako treba dodati kako će Sandra i njezin tim puno bolje financijski proći kada naplate ček Međunarodne atletske federacije po kojem će za zlato dobiti 60 tisuća dolara (oko 378 tisuća kuna), dakle šest puta više nego je dobila od Vlade RH.

  • +5
Dodjela zlatne medalje Sandri Perković Izvor: Reuters / Autor: MATTHEW CHILDS

Da je kojim slučajem oborila svjetski rekord Sandra bi dobila još dodatnih 100 tisuća dolara, ali zasad se to ipak čini – nedostižnim.

Dakle, Sandra i njezin stručni tim ukupno će za zlato inkasirati oko 534 tisuće kuna, a moguće kako će se taj iznos biti još malo 'podebljan' od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojem je Sandra Perković pomogla u promociji stranke BM365 te se našla na njegovoj listi.

  • +12
Sandra Perković u finalu SP-a u Londonu Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ