zaraza se širi

Totalni kaos u srpskoj reprezentaciji; 'orlovi' su zbog korone prekinuli pripreme za Euro

05.01.2022 u 18:40

Bionic
Reading

Nova četiri slučajeva koronavirusa potvrđena su na redovitom testiranju rukometne reprezentacije Srbije koja će na skorašnjem Europskom prvenstvu igrati u skupini C u kojoj su i Hrvatska, Francuska te Ukrajina...

Pozitivne nalaze dobili su Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenovć.

'Svi članovi nacionalne selekcije su u dobrom općem stanju sa blagim simptomima virusa', navodi se u priopćenju RSS-a.

Prije njih, koronavirusom su se zarazili golman Vladimir Cupara i desno krilo Bogdan Radivojević, kao i izbornik Toni Gerona, zajedno s trenerom golmana Dimitrijem Pejanovićem, fizioterapeutom Petrom Radulovićem i šefom delegacije Miloradom Krivokapićem.

Zbog velikog broja zaraženih, Srbi su odlučili prekinuti pripreme za Euro!

'Trenažni proces 'orlova' je obustavljen do kompletnih kontrola kojima će biti podvrgnuti svi igrači i članovi stručnog stožera. U sljedećim će danima uz konzultacije s EHF-om, ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje 'Dr Milan Jovanović Batut' biti dogovoren plan nastavka i realizacije priprema reprezentacije', navode iz RSS.

Zbog predostrožnosti su zbog novih pozitivnih slučajeva odlučili odgoditi i dvije prijateljske utakmice koje su trebali odraditi protiv Njemačke (7. i 9. siječnja).

Podsjetimo kako će Hrvatska na prvenstvu startati utakmicom protiv Francuske 13. siječnja. Dva dana kasnije slijedi ogled protiv Srbije (15. siječnja) te 17. siječnja protiv Ukrajine.