ČERVAROV POPIS

Džomba pozvan, Suliću 'puno sreće u životu'

16.12.2008 u 13:10

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis od 28 igrača koji će kandidirati za nastup na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj

U zagrebačkom hotelu Panorama u srijedu hrvatski rukometni izbornik Lino Červar objavio je 28 imena za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se od 16. siječnja održati u Hrvatskoj. Na popisu su vratari Mirko Alilović (Ademar), Venio Losert (Barcelona), Vjenceslav Somić (Zagreb CO), Ivan Pešić (Vezsprem), Mate Šunjić (Medveščak) te igrači Igor Vori (Zagreb CO), Dalibor Anušić (Göppingen), Zvonimir Kapular (Metković), Goran Šprem (Nordhorn), Ljubo Vukić (Zagreb CO), Ivan Ninčević (Stralsunden), Zlatko Horvat (Zagreb CO), Ivan Čupić (Gorenje), Vedran Zrnić (Gummersbach), MirzaDžomba (Zagreb CO), Blaženko Lacković (Hamburg), Tonči Valčić (Zagreb CO), Drago Vuković (Gummersbach), Damir Bičanić (Ademar), Denis Špoljarić (Zagreb CO), Ivano Balić (Zagreb CO), Domagoj Duvnjak (Zagreb CO), Josip Valčić (Zagreb CO), Petar Metličić (Ciudad Real), Denis Buntić (Ademar), MarkoKopljar (Metković), Jakov Gojun (Siscia), Mateo Hrvatin (Zamet).

Hrvatski reprezentativci pripremat će se u Zagrebu (od 26. prosinca) i Splitu (od 2. siječnja) i odigrati dvije pripremne utakmice, s Rusima (Zagreb, 27. prosinca) i Slovenijom (Split, 9. siječnja).

'Mi smo s igračem postigli dogovor. Ako bude potrebno, Džomba će se staviti na raspolaganje, no pitanje je koliko će biti spreman zbog ozljede. Što se tiče Sulića, njemu u životu želimo puno sreće. Vjerojatno je da će nam nedostajati, ali da biste igrali za reprezentaciju, morate zadovoljiti i neke druge komponente. On se nije odazvao na turnir u Grazu, a nije mogao doći ni na dogovor u Zagreb', izvijestio je o pozivanju Džombe odnosno nepozivanju Sulića izvršni direktor reprezentacije Zoran Gobac.

Lino Červar dodao je da će na drugi dio priprema u Splitu voditi maksimalno 23 igrača, a za SP ih može imati 19.

'Želimo pozitivno ozračje, a poslije prvenstva polagat ćemo račune. Na nama je težak pritisak, ali hrvatski rukometaši već su pokazali da se mogu nositi s njime', završio je Červar kojeg zabrinjavaju ozljede (Balić, Lacković) te slaba minutaža nekih igrača (Losert, Alilović, Metličić, Vuković).